HNS
HNS

Hrvatska 'petardirala' Nijemce i preuzela vrh kvalifikacijske skupine za Svjetsko prvenstvo

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 16.09.23. | 20:03

Hrvatska futsal reprezentacija dominantnom igrom otvorila je Elitnu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se u rujnu i listopadu iduće godine održati u Uzbekistanu.

Jedna od ‘najmlađih’ futsal nacija Europe Njemačka, koja je prvu reprezentativnu utakmicu odigrala prije sedam godina, uspjela je parirati motoričnoj i 'modernoj' reprezentaciji Hrvatske samo u prvoj trećini dvoboja. Međutim, Vatreni su do odmora otišli na +2, a u nastavku utakmice potvrdili dobru igru i upisali zasluženu 5-1 pobjedu na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Uzbekistanu.

Ovom pobjedom Hrvatska je skočila na čelo ljestvice budući da su Slovačka i Francuska u slovačkim Levicama odigrali 4-4. Sljedeću utakmicu Elitne runde kvalifikacija za Futsal Mundijal 2024., Hrvatska igra u srijedu, 20. rujna kada u pulskoj dvorani Mate Parlov dočekuje Slovačku, reprezentaciju koja nas je prošle godine izbacila s Europskog prvenstva.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Utakmica je odigrana u ispunjenoj (na tribinama je bilo i dosta hrvatskih navijača) te jako lijepo izbrendiranoj dvorani u istočnonjemačkom Chemnitzu. Ipak, Nijemcima dajemo i organizacijski 'minus', budući da nisu osigurali najbolji TV signal te smo u prvom dijelu vidjeli vrlo malo igre. No, barem je rezultat bio povoljan za Hrvatsku. Futsal Vatreni na odmor su otišli s prednosti od 3-1. Nakon izjedanečen borbe i nekoliko (polu)prilika s obje strane Hrvatsku je u vodstvo doveo pivot Olmissuma Antonio Sekulić u 13. minuti koji je nešto ranije uzdrmao i stativu.

Nijemci odmah uzvraćaju, manje od 60 sekundi nakon gola Hrvatske zabio je naturalizirani Brazilac Rodriguez, da bi Hrvatska, manje od 60 sekundi nakon izjednačujućeg pogotka Njemačke, ponovno došla u vodstvo nakon lijepe akcije Dinamove osovine Perić-Postružin.

Prije odlaska na odmor treći pogodak za Futsal Vatrene zabio je Olmissumov Duje Kustura, a Hrvatska je mogla voditi i uvjerljivije da Wiegels sjajnom reakcijom nije zaustavio stopostotnu šansu kapetana Darija Marinovića.

Veliki korak prema pobjedi Hrvatska je stigla na samom otvaranju drugog dijela. Franco Jelovčić je izveo aut, a Luka Perić fantastičnim ‘kung-fu’ udarcem poentira za 4-1 vodstvo Futsal Vatrenih.

Nijemci su za nastavak utakmice ‘popravili’ signal, prijenos je bio čist i uredan, ali nakon pogotka Perića, vidjeli smo dosta manje prilika nego u prvom dijelu. Nijemci su tek u završnici dvoboja uveli golmana igrača ne bi li se pokušali vratiti u dvoboj, no nije im urodilo plodom. Dapače, dvije minute prije kraja, Perić je iskoristio neopreznost njemačke obrane i poentirao za konačnih 5-1 za Futsal Vatrene.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u futsalu

Njemačka – Hrvatska 1-5

Richard Hartmann Halle. Chemnitz. Njemačka. Suci: Stefan Vrijens, Julen Bolen, Jiri Bergs (Belgija)

Strijelci: 0-1 Sekulić (13.), 1-1 Rodriguez (14.), 1-2 Postružin (15.), 1-3 Kustura (19.), 1-4 Perić (21.), 1-5 Perić (38.)

Njemačka: Wiegels, Wittig, Ak, Oliveira, Szoer, Pless, De Grooth, Rodriguez, Meyer, Aghnima, Schulz, Saglam, Herterich, Srickert Rodrigues

Hrvatska: Bašković, Čekol, Jelovčić, Perić, Postružin, Primić, Mužar, Kustura, Vukmir, Marinović, Jurlina, Mataja, Kuraja, Sekulić



Tagovi

FutsalfutsalHrvatska futsal reprezentacijasvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti