Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatska je na Poljudu servirala sliku i priliku kakvu reprezentaciju želimo gledati

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 08.09.21. | 08:29

Puno je bilo “nevjernih Toma” nakon što je iz Madrida stigao otkaz Luke Modrića. Ozbiljan je to bio udarac, ali suigrači su izvukli najvažniji trokorak Hrvatske prema SP-u.

Tradicije postoje da bi se rušile. Ona neugodna sa Slovenijom od utorka navečer postala je “tempi passati”. Susjede smo izbacili iz utrke za SP, sebi trasirali put prema mjestu gdje ćemo braniti svjetsko srebro!

Hrvatska je bila prava! Nakon nemaštovitosti u Moskvi i poljupca sreće u Bratislavi, sinoć je na Poljudu konačno servirana slika i prilika reprezentacije kakvu želimo gledati. I tih 3-0 je zapravo poklon Keku i društvu jer su u Splitu mogli stradati puno jače. Efikasnost možda nije bila izražena, ali činjenica je kako Hrvatska raste iz utakmice u utakmicu te se već sada veselimo gostovanju u Larnaci kod Cipra, odnosno domaćinstvu u Osijeku protiv Slovačke.

I da je neka nevidljiva ruka pisala scenarij, nije mogla ponuditi bolju sliku i priliku Vatrenih. Tih 3-0 skrojila su “splitska dica” na svome stadionu i pred svojom publikom. I nitko nije sinoć bio sretniji od Livaje. I Perišića, Pašalića, Vlašića... I još neki koji su sinoć istrčali na Poljud u utakmici u kojoj je puno toga bilo na kocki. Od Lovrena, Kramarića, Brozovića… I izbornik Dalić zaslužuje pohvalu jer je konačno pronašao formulu za efikasnost. Ono što mu malo zamjeramo je izostanak elementarnog osjećaja za stvaranje kohezije i igračke zahvalnosti… Naime, nakon vodstva od 2-0 sinoć je u igru morao ući Nikola Moro i debitirati za Hrvatsku! Na mjestu na kojem je kao dijete sanjao da će igrati, koje ga nije htjelo i na koje bi se vratio kao reprezentativac svoje zemlje! No, valjda će to izbornik ispraviti u sljedećim utakmicama.

(6.00) Poljska (3.70) Engleska (1.75)

Iako, treba priznati kako to nije to bila tako vatrena atmosfera ali ne sumnjamo da će na istome mjestu, u posljednjoj utakmici kvalifikacija, onoj protiv Rusije, Dalmacija na dostojan način ispratiti Vatrene u Katar.

Posebna priča je Marko Livaja! Dugo se na hrvatskim stadionima nije skandiralo igračima. Predugo. Do sinoć kada je Livaja ispraćen ovacijama svoje publike. Šest puta je do Slovenije oblačio dres reprezentacije. Samo je protiv Portugala krenuo od prve minute, ali u svih tih šest nastupa nije napravio ništa vrijedno spomena. Nakon utakmice s Jordanom, prije tri godine, Dalić ga više nije zvao. Iako je Livaja pružao dojmljive partije u dresu AEK-a. Prema našem skromnom sudu, ništa manje kvalitetne od onih koji ih pruža u dresu Hajduka. No, HNL je tu. Pred očima i ušima. Hajduk je ipak Hajduk i u kontekstu odnosa s HNS-om, njegov se poziv nametao sam po sebi. Na kraju ga je dobio i zabio kada je najviše trebalo. Kada se lomila utakmica i kada je Sloveniju samo genijalnost i klasa Jana Oblaka držala na površini.

Pobjedom na Poljudu Hrvatska je napravila ono u što su mnogi sumnjali. Puno je bilo “nevjernih Toma” nakon što je iz Madrida stigao otkaz Luke Modrića. Ozbiljan je to bio udarac, ali suigrači su izvukli najvažniji trokorak Hrvatske prema SP-u. S Lukom protiv Cipra i Slovačke ova će momčad dobiti novu dimenziju. I meč loptu za Katar 2022.



Tagovi

HrvatskaHrvatska nogometna reprezentacijaSlovenijaSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti