Hrvatska igra odlučujući dvoboj protiv Francuske: Veliki smo favoriti!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.09.17. | 13:55

Teo Strunje najavio uzvratnu utakmicu dodatnih kvalifikacija za Euro.

Hrvatska futsal reprezentacija večeras u dubrovačkoj dvorani Gospino polje igra najvažniju utakmicu u godini, uzvratni dvoboj dodatnih kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo koje će se od 30. siječnja do 10. veljače održati u ljubljanskoj dvorani Stožice.

Hrvatska u baražu igra protiv Francuske koja je tradicionalno i individualno slabija momčad od Mini-Vatrenih, međutim, u prvoj utakmici, odigranoj prije dva tjedna u francuskom Orchiesu dokazali su kako se radi o ozbiljnoj reprezentaciji koja može igrati i s jačim momčadima od Hrvatske.

Prva utakmica završila je 1:1. Francuzi su poveli, u prvom dijelu bili čak i opasnija ekipa, ali je Žarko Luketin branio sjajno, da bi Franco Jelovčić sedam minuta prije kraja zabio za konačni rezultat. Tricolori su se pokazali kao disciplinirana ekipa, koja igra čvrsto i organizirano u obrani, a najjača oružja su im kontre i polukontre te prekidi iz kojeg su nam, između ostalog, i zabili gol.

Međutim, Hrvatska je individualno jača momčad. Pojedince poput Tihomira Novaka, Daria Marinovića, Jelovčića i Luketina Francuska nema, a i ostali igrači u kadru Mate Stanovića bi bili nositelji igre u gostujućem sastavu.

Stoga, pobjeda u ovoj utakmici je imperativ. Hrvatska ima jednu od najjačih reperezentacija u povijesti i sve osim plasmana na Euro, i to protiv nominalno puno slabijeg protivnika, smatralo bi se velikim posrtajem hrvatskog futsala, koji se ionako muči s imidžom i padom popularnosti koji su u jednom trenutku počela strelovito rasti.

No, u prolaz su uvjereni svi, uključujući i trenera makarskog Novog Vremena Apfel, jedne od najbolje hrvatske momčadi, Teo Strunje:

„Svi koji smo gledali prvu utakmicu uvjerili smo se da Francuzi nisu nimalo bezazlen protivnik. Fokusirali su se na čekanje naše pogreške, a imaju i izrazito brzu tranziciju. Ipak, mi smo kvalitetnija ekipa, pogotovo kada govorimo o individualnoj klasi. Imamo igrače koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu. Vjerujem da će to tako i biti, da ćemo biti pravi i odgovorni u obrani, da nećemo griješiti i da ćemo Francuzima onemogućiti priliku za tranziciju te da ćemo kroz našu individualni kvalitetu i  brži protok lopte doći do pogodaka. Uz domaću dubrovačku publiku, mislim da smo veliki favoriti“, rekao nam je strateg Makarana.

>> HRVATSKA – FRANCUSKA (1 – tečaj 1,30; X – 5,50; 2 – 6,20)

Hrvatska je u Orliesu startala u nominalno najjačoj formaciji. Na golu je krenuo Luketin, zadnjega je igrao Novak, lijevo krilo Josip Suton, desno Jelovčić, a na poziciji centarfora krenuo je Marinović.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Futsal Euro 2018Hrvatska futsal reprezentacijaFutsal

Ostale Vijesti