Hrvat postao prvi pomoćnik legendarnom treneru

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 07.12.16. | 10:08

Nakon što je iznenada napustio klupu Istre, Tomić se skrasio u kineskom drugoligašu Shenzhenu.

Goran Tomić, dojučerašnji trener Istre 1961, i službeno je postao novi zaposlenik Shenzhena. Tomić će u tom kineskom drugoligašu biti prvi pomoćnik legendarnom Šveđaninu Svenu-Goranu Erikssonu.

„Imao sam i ranije drugih ponuda koje sam odbio, no ovu priliku, kao što sam u već nekoliko navrata rekao, naprosto nisam mogao odbiti i propustiti jer kraj legendarnog Erikssona mogu samo profitirati i dodatno napredovati“, kazao je Tomić.

Shenzhen je prošle sezone završio na 9. mjestu druge kineske lige, a tada ih je vodio Clarence Seedorf. Nedavno je na klupu stigao Sven-Goran Eriksson, bivši izbornik Engleske i trener Man Cityja, pred kojim je zadatak izboriti ulazak u elitni rang.

„Shenzhen je vrlo ambiciozan klub koji se želi plasirati u Prvu kinesku ligu. Potpisao sam ugovor na godinu dana s opcijom produljenja na još dvije sezone ako ostvarimo cilj i u konačnici uđemo u Prvu ligu“, dodao je Tomić.

Inače, 39-godišnjak iz Šibenika ima dosta kineskog iskustva, budući da je tamo 2006. završio igračku karijeru, a kasnije je kao glavni trener vodio tri kluba – Beijing Baxy, Tianjin Songjiang i Zhejiang Yiteng.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

ShenzhenSven-Goran ErikssonGoran Tomić

Ostale Vijesti