REUTERS/Kim Soo-Hyeon
REUTERS/Kim Soo-Hyeon

Hong Myung-bo novi korejski izbornik

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 07.07.24. | 15:15

Dolazi za kormilo nakon što je u posljednje dvije sezone predvodio Ulsan do naslova nacionalnog prvaka. Vodio je i korejsku U23 reprezentaciju do brončane medalje na OI u Londonu 2012

Korejski stručnjak Hong Myung-bo (55) imenovan je novim izbornikom južnokorejske nogometne reprezentacije, izvijestila je u nedjelju novinska agencija Yonhap.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Korejski nogometni savez (KFA) je konačno pronašao novog izbornika nakon potrage koja je trajala gotovo pet mjeseci.

KFA je u veljači otpustio Nijemca Jürgena Klinsmanna nakon što je Južna Koreja izgubila u polufinalu AFC Azijskog kupa, a zatim promijenio dva privremena stručnjaka. Izbor je konačno pao na Hong Myung-boa, koji je već vodio reprezentaciju od lipnja 2013. do srpnja 2014. Njegov tadašnji mandat je završio ispadanjem iz grupne faze na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu.

Hong dolazi za korejsko kormilo nakon što je u posljednje dvije sezone predvodio Ulsan do naslova nacionalnog prvaka. Vodio je i korejsku U23 reprezentaciju do brončane medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Korejski mediji navode kako KFA gradi novo sjedište u Cheonanu vrijedno 22.7 milijuna dolara, a duguje Klinsmannu i njegovom bivšem osoblju značajne svote novca jer su ih otpustili prije isteka ugovora, pa si nisu mogli priuštiti zapošljavanje novog stranca s iskustvom i pedigreom.

Hong je prvi južnokorejski državljanin koji je preuzeo nacionalni tima otkako je Shin Tae-yong bio trener na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji. Posljednja dva izbornika bili su Portugalac Paulo Benzo, te Klinsmann.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina) 



Tagovi

Hong Myung-boJužnokorejska nogometna reprezentacijaazijski nogomet

Ostale Vijesti