HNS: Ljubičić je oštetio Hajduk, ide u drugu ligu

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 26.07.14. | 14:45

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza objavila je da je nakon analize suđenja u 1. kolu nove sezone utvrđeno kako je Domagoj Ljubičić oštetio Hajduk u utakmici s Istrom na Poljudu, koja je završila remijem 1:1, a sudac na neko vrijeme seli u drugu ligu…

Analizu, koja je objavljena na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza obavili su povjerenik za suđenje Prve HNL, Ivan Peraić i Povjerenik za određivanje Kontrolora sudaca, Ante Kulušić, a utvrđeno je da je u 86. minuti utakmice sudac pogriješio jer nije dosudio kazneni udarac za domaću momčad te nije opomenuo igrača gostiju koji je skrivio prekršaj.

Naglašeno je kako je Ljubičić dobro sudio tijekom čitave utakmice osim spomenute pogreške u 86. minuti, koja je objašnjena kao 'plod trenutne dekoncentracije i krivog postavljanja na terenu za igru'.

Smatramo da ova pogreška suca nije usmjerena protiv HNK „Hajduk“ (Split). Greške igrača ili trenera su sastavni dio nogometne igre gdje su i greške sudaca moguće bez ikakve zlonamjere da se ošteti bilo koji klub u Prvoj HNL“, pojašnjava se u analizi u čijem zaključku stoji i da se sukladno Pravilniku o određivanju sudaca, Ljubičić stavlja na raspolaganje Povjereniku za suđenje nižeg stupnja natjecanja (Druga HNL) te kada ostvari zadovoljavajuću formu isti će se koristiti za suđenje Prve HNL.

Podsjetimo kako su zbog prigovora na suđenje Ljubičića sportski direktor Hajduka Goran Vučević i pomoćni trener kluba Jurica Vučko kažnjeni zabranom obavljanja svojih funkcija sljedećih mjesec dana i sa po 3 tisuće kuna.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Domagoj LjubičićHajdukIstra 1961

Ostale Vijesti