Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

HNL rekorder u novi klub doveo nekada najveću nadu hrvatskog nogometa koji je trebao biti Kranjčarov zamjenik

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.02.21. | 08:56

Jedan je od rijetkih igrača koji je u kvalifikacijama za Ligu prvaka nosio dres Dinama i Hajduka.

Prije svega nekoliko dana pisali smo o tome kako je HNL rekorder po broju utakmica na klupama hrvatskih prvoligaša, Stanko Mršić, preuzeo NK Škabrnju. Iako je riječ o klubu koji se natječe u 1. ŽNL Zadarska, Mršić je itekako ozbiljno prionuo u novi posao pa je tako već na prvo okupljanje doveo nekoliko novih igrača od kojih se jedan ipak posebno ističe.

Naime, Mršić je nagovorio nekadašnju ponajveću nadu hrvatskog nogometa, Marija Grgurovića, da skine kopačke koje su već neko vrijeme bile obješene o klin te da svojim iskustvom, znanjem i kvalitetom pomogne Škabrnji u želji da izbore plasman u rang više.

Mario Grgurović je dijete Hajduk. Ovaj plemeniti veznjak prvoj je momčadi priključen 2005. godine, a mnogi pamete njegovu izvrsnu partiju u Hrvatskom superkupu kad je Hajduk pogotkom Nike Kranjčara u 103. minuti pobijedio Rijeku na Poljudu. Splićane je tad vodio Miroslav Ćiro Blažević, Kranjčar je ubrzo nakon toga otišao put Otoka, a Grgurović, za kojeg se tada vjerovalo da je jedan od najvećih hrvatskih talenata na mjestu središnjeg veznjaka i da će nasljediti Kranjčarovu desetku, napravio je jedan neočekivan potez i otišao put najvećeg rivala - zagrebačkog Dinama - koji ga je u svoje redove doveo za tek 200 tisuća eura.

Gotovo nije bilo medija koji nije pisao o tome kako je to veličanstven potez uprave Dinama, ali Grgrurović je za Modre odigrao tek jednu utakmicu, i to 25 minuta u uvjerljivoj pobjedi 5:2 protiv Ekranasa. U igru je ušao umjesto Luke Modrića, a u toj utakmici nastupili su još Vedran Ćorluka, Dino Drpić, Marijan Buljat, Ante Tomić, Ognjen Vukojević, Eduardo Da Silva, Davor Vugrinec... Otišao je prvo na dvije posudbe u Međumorje i Istru 1961, ali on je vjerovao kako se mora vratiti u Maksimir. Ipak, konkurencija je u to vrijeme bila ogromna pa je tako odlučeno da bi za Grgurovića bilo najbolje da karijeru nastavi u Interu iz Zaprešića. Ono što je danas Lokomotiva, nekad je (ne baš u toj mjeri) bio Inter.

Tamo je prvo otišao na posudbu, da bi nakon jedne sezone Div iz predgrađa postao njegov jedini poslodavac. U Zaprešiću se zadržao četiri sezone, za klub skupio 77 nastupa, 10 pogodaka i 12 asistencija, ali svima je bilo jasno kako ni izbliza nije ostvario sav onaj igrački potencijal kojeg je imao.

Po odlasku iz Zaprešića promijenio je pet klubova, a igračku karijeru prekinuo je sa samo 31. godinom. Ipak, poziv HNL ikone za njega je bio nešto čemu nije mogao reći ne pa će tako NK Škabrnja u svojoj veznoj liniji imati igrača za kojeg je svojevremeno bila plaćena (u kunama) mlijunska odšteta i za kojeg su mnogi smatrali da će jednoga dana može biti bolji (ili barem jednako dobar) od Nike Kranjčara.



Tagovi

Mario Grgurović1.ŽNL Zadarska1.ŽNLNK ŠkabrnjaStanko Mršić

Ostale Vijesti