HNK Zadar Facebook
HNK Zadar Facebook

HNK Zadar ima novog investitora: "Cilj je plasman u elitu"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.08.23. | 09:13

HNK Zadar nasljednik je ugašenog NK Zadra koji je dugi niz godina bio član HNL-a.

HNK Zadar je osnovan na ljeto 2020. i trenutno se nalazi u četvrtom rangu hrvatskog nogometa. Prošlu sezonu je 3.NL Jug završio na drugom mjestu, a u novu sezonu ulazi s ambicijama plasmana u jedinstvenu 2.NL, dok je dugoročni cilj kluba uspon sve do HNL-a u kojem je njegov ugašeni prethodnik NK Zadar ostavio značajan povijesni trag.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, za uspon u piramidi hrvatskog nogometa potreban je novac, a isti bi trebao doći od australskog Hrvata Marka Ivančića koji je Skupštini HNK Zadra predstavio svoju financijsku i razvojnu ponudu kluba, a Skupština je istu prihvatila, dok je odbacila onu Marina Kulaša koji je također izrazio želju za investiranjem u klub.

"Marku Ivančiću i suradnicima želimo dobrodošlicu u HNK Zadar, uvjereni da ćemo u najskorijem mogućem vremenu zajednički krenuti u provedbu i zaključenje sporazuma", objavio je službeni HNK Zadar.

Ivančić je australski Hrvat koji je vodio nogometne i ragbi klubove u Down Underu, a sada je, sa skupinom investitora iz Australije, odlučio investirati u hrvatski nogomet.

"Duže vrijeme pregovaram s predstavnicima HNK Zadra o ulaganju u klub. Svoj plan smo predočili i ljudima koji vode Grad Zadar. Želimo ući u klub s milijun eura u vidu dokapitalizacije i preuzeti upravljanje klubom. Imamo i strategiju koja bi klub kroz nekoliko godina vratila među elitno hrvatsko nogometno društvo. Želimo izgraditi cijeli klub, kamp, stadion. Moramo imati jaku školu nogometa, uređeni klub, dobru infrastrukturu. Želimo vratiti Zadar tamo gdje mu je mjesto. Vidimo golemi potencijal u ovom podneblju", rekao je Ivančić za Sportske novosti.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNK Zadar

Ostale Vijesti