MOLLY DARLINGTON/Action Images
MOLLY DARLINGTON/Action Images

Halilović se sigurno ne vraća u Birmingham: "Iskoristio je svoju šansu"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.07.21. | 08:27

Lee Bowyer definitivno odbacio mogućnost povratka bivšeg Vatrenog.

Nekadašnja najveća nada hrvatskog nogometa, Alen Halilović, još uvijek nije odlučio gdje će nastaviti karijeru. No, kako stvari stoje njegova avantura u Birminghamu je definitivno gotova.

Naime, Halilović je među Bluese stigao u studenom prošle godine te odigrao 17 utakmica u kojima je zabio gol. Nisu te brojke bile pretjerano dobre, no izvedbom na terenu je zadovoljio struku, ali i što je jako važno navijače, koji su putem društvenih mreža vršili pravu kampanju kako bi Alen i sljedeće sezone ostao u klubu.

No, već krajem prošle sezone po riječima trenera Birminghama Lee Bowyera situacija nije bila obećavajuća za navijače, a kao glavni razlog navodio je novac.

Ja mislim da je važno ako netko želi igrati za klub. Razumijem i financijsku sliku, igrači imaju kratke karijere“, rekao je nedavno Bowyer pa dodao:

„Ali sad su takva vremena kad je svima financijski teško. Mi kao klub smo Alenu dali dobru, poštenu ponudu. Ali ja želim igrače koji žele igrati za nas, dok bi novac trebao tu biti tek na drugom mjestu. Naravno, da smo mu ponudili nešto smiješno, i sam bih rekao OK, razumijem da ne želi. Ali nismo. Trebaju li mu vrata kluba biti otvorena? Ne znam“.

Par tjedana kasnije Lee Boyer je definitivno zatvorio knjigu i zaključio priču što se tiče Halilovića te se okrenuo i doveo drugo rješenje. Novi igrač Bluesa za sljedeću sezonu je Tahith Chong, koji stiže na jednogodišnju posudbu iz Manchester Uniteda.

„Mislim da smo potpisali Chonga, što se mene tiče Halilović neće dolaziti. Imao je svoju šansu, ali nije ju iskoristio, doveli smo drugo rješenje za tu poziciju. Kada biste mi rekli da bi se to ipak moglo dogoditi, rekao bi vrlo malo vjerojatno“, izjavio je Bowyer na temu Halilovića na The Championship Chat Podcastu.

Drugim riječima Halilovićeva priča u Birminghamu je definitivno završila, a gdje će započeti još uvijek se ne zna. Nedavno smo prenijeli informacije grčkih i turskih medija kako je bivši Vatreni velika želja Panathinaikosa i Galatasaraya, no zasigurno postoji još zainteresiranih za 24-godišnjeg veznjaka.

Halilović je u posljednjih pet godina promijenio šest klubova. Prije Birminghama bio je pod ugovorom u Milanu koji ga je slao na posudbe u Standard Liege i Heerenveen. Prije toga je bio u njemačkom Hamburgeru i španjolskim klubovima Barceloni, Sporting Gijonu i Las Palmasu.


Tagovi

Alen HalilovićChampionshipBirmingham City

Ostale Vijesti