Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

"Hajduku u obrani treba netko poput Igora Štimca"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 09:01

Zimski prijelazni rok mogao bi biti od krucijalne važnosti za Bijele, valja misliti i na defenzivnu liniju

U Splitu vlada euforija. Iako je rezultatski minus za vodećim Dinamom bodova, Hajduk vjeruje da na krilima sjajnog Marka Livaje može osvojiti naslov prvaka Hrvatske. Uostalom, razloga za to, i to onog opravdanog itekako ima. Bijeli izgledaju moćno u posljednjoj trećini igrališta, Livaja i Krovinović čine razliku, a povremeni bljeskovi Ljubičića, Mlakara i u zadnje vrijeme rijeđe Biuka su dovoljno da se veliki broj prilika pretvori u pogotke.

Takav scenarij smo vidjeli u dvomeču s Lokomotivom. Hajduk je u dva susreta Lokosima zabio čak devet pogodaka. No, ono što svakako brine je činjenica da su istom periodu primili njih čak pet. Povremena dekoncentracija nekih igrača dolazi do izražaja jer novi trener Dambrauskas njeguje napadački nogomet. Griješio je Elez, griješio je Katić, općenito se čini da su stoperske pozicije nešto na čemu Hajduk mora poraditi.

Stoga, u jeku najava dolaska Nikole Kalinića, novinari Sportskih novosti su secirali Hajdukovu momčad i došli do nekih zanimljivih zaključaka. Njihov sugovornik, legenda HNL-a i drugi najbolji strijelac u povijesti prvenstva Mario Cvitanović, tvrdi kako Hajduku u obrani treba netko poput – Igora Štimca!

“Ja bih prije svega inzistirao na brzom stoperu, kiji bi k tome bio autoritet u obrani. Netko poput Igora Štimca u svoje igračko vrijeme jer dojma sam da Hajduk treba igrača koji će i voditi obranu. Stoperi koje Hajduk sada ima ne ističu se brzinom i to se osjetilo u dosta utakmica tijekom jeseni. S obzirom na napadačku kvalitetu koju momčad ima, od stopera se očekuje da stoje jako visoko. A to je teško ako nisi siguran da češ pohvatati suparničke brzance. Neupitno je da Hajduku treba i pričuvni desni bek za Gerga Lovrencsicsa. To su pak dvije goruće pozicije, a naravno da bi i i jedan veznjak koji igra box-to-box oplemenio momčad” prokomenitrao je Cvitanović za Sportske.

Spominje se puno ovih dana Nikola Kalinić, i sve se čini da je njegov dolazak na Poljud u siječnju izgledan. Neki kažu da bi njegov dolazak smanjio minutažu Mlakaru i Ljubičiću..

“Sigurno će prostora biti manje, ali momčad koja želi napadati naslov prvaka mora imati širinu. Ljubičić je, baš kao i Biuk, Hajdukovo dijete, veliki talent i klub uvijek mora tražiti način da takvim igračima omoguće što je moguće veću minutažu” zaključuje trener Dinama II.”

Prijelazni rok počinje u siječnju i gotovo sigurno da će Bijeli tražiti nova imena u svlačionici kako bi bili konkurentni u borbi za naslov. Ono što veseli da ta borba nikada nije bila napetnija. Sva četiri pretedenta (Dinamo, Rijeka, Osijek, Hajduk) nalaze se u margini od pet bodova, što garantira napetu borbu do posljednjeg kola. Još kad se uzme u obzir da smo u Ligi 10 i da svaki klub igra po četiri utakmice sa svojim suparnicima, spektakl je zagarantiran.



Tagovi

HajdukIgor ŠtimacMario CvitanovićJosip ElezNikola KatićNikola Kalinić

Ostale Vijesti