Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Hajduku se vraća igrač koji je svojim golovima donio dva posljednja trofeja

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 15.05.24. | 08:01

Lijevi bek dugo nije bio na terenu, a njegov povratak veliki je dobitak za iduću sezonu

Ivan Perišić se vratio nakon ozljede i u Puli postigao gol koji će se pamtiti, jer je bio prvi u bijelom dresu, ali i izuzetno atraktivan.

Ozljede su ove sezone 'pokosile' Splićane, samo u prošloj utakmici nedostajalo je 17 igrača, premda su neki mogli 'stisnuti zube', ali su imali vikend za slobodne aktivnosti. Šalu, na stranu, jer igrač koji koji bi se mogao vratiti Hajduku već ove nedjelje protiv Gorice, ozbiljno je pojačanje, pogotovo u kontekstu iduće sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dario Melnjak počeo je normalno trenirati s momčadi nakon što se na teren s posebnom rehabilitacijom vratio krajem ožujka i to točno 200 dana nakon posljednjeg nastupa.

Lijevi bek se ozlijedio 27. listopada u Koprivnici kada mu je 'zaplesalo' koljeno i isprva se nije činilo da je tako strašno, no u pitanju je bila ozljeda križnog ligamenta što se ustanovilo nakon nekoliko dana i nužan je bio operativni zahvat koji je potom obavljen u Austriji.

Prognoza je bila da ga neće biti do kraja sezone, premda je ostavljena mala nada da bi mogao i do kraja ovog prvenstva ponovno zaigrati, a sada stiže potvrda jer normalno trenira, a trener Jure Ivanković najavio je već ranije da mi mogo dobiti koju minutu u završnici.

Igrač je to koji je silno falio Hajduku, jer Ismael Diallo ga nije adekvatno zamijenio, Šimun Hrgović je još premlad, ali ga je isto mijenjao. Uzalud je trener Mislav Karoglan u Umagu zavapio da mu treba lijevi bek...

Ozljeda mu se dogodila kada je bio u životnoj formi, samo nekoliko dana prije nesretnog 'proklizavanja' dobio je pretpoziv u reprezentaciju, a da je tako nastavio, Hajduk bi s njim sigurno bio bolji i bliži trofejima, a on u užoj konkurenciji za Euro.

Kad spominjemo trofeje, upravo je on zaslužan za dva posljednja koja je splitski klub osvojio. U finalu 2022. godine u Splitu protiv Rijeke u pobjedi 3-1 zabio je dva pogotka, četiri ukupno u tom natjecanju te sezone. Prozvali su ga specijalistom za Kup što je potvrdio i iduće sezone sa Šibenikom u Rijeci kada je u trijumfu 2-0 pogotkom otvorio put ka trofeju koji je potvrdio Marko Livaja u nadoknadi.

Nedavno je za HDTV rekao da je na dobrom putu te da su mu pomogla iskustva Lovre Kalinića i rođaka Marka Roga te Filipa Krovinovića koji su imali slične ozljede u karijeri.

Osim njega i Lovre Kalinića ove sezone su se ozljedu križnih ligamenata imao je Mihael Žaper, Perišić također, no njemu je koljeno stradalo kada je bio još u Tottehamu.

Uglavnom, previše za jednu sezonu, to se rijetko događa.

Zamislite da ostane Perišić koji će do nove sezone biti kao novi, ozdravi potpuno Melnjak, to bi bila lijeva strana za respekt, koliko bi tu bilo promjena pozicija, ubacivanja, asistencija i golova...

Za ovu su sezonu snovi gotovi, gleda se ka novoj i najprije treba pronaći sportskog direktora i trenera, malo osvježiti kadar da bi se vidjelo je li Hajduk kadar napasti duplu krunu kako je najavio novi predsjednik Ivan Bilić.



 


 


Tagovi

HajdukDario MelnjakHNK GoricaozljedaHrvatska nogometna ligaHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti