Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Hajduku poraženi iz Europske lige: Bijeli u Slovačku ili Tursku, ako prođu 'ovčare'

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.07.24. | 14:15

Bijeli doznali potencijalnog suparnika u 3. pretkolu Konferencijske lige

Hajduk je doznao potencijalnog suparnika u 3. pretkolu Konferencijske Lige, naravno, pod uvjetom da prođe HB Torshavn s kojim se sastaje ovog četvrtka na Poljudu (21 sat, MAXSport1), pa potom u istom terminu 1. kolovoza na Ovčjim Otocima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk je bio u položaju nositelj ovog ponedjeljka u Nyonu, te je izvukao Ružomberok ili Trabzonspor koji igraju u Europskoj ligi, te će se susresti s poraženim u 2. pretkolu.

To znači da će momčad Gennara Gattusa igrati sa Slovacima ili Turcima. Prva utakmica je 8. kolovoza u gostima, a uzvrat 15. kolovoza na Poljudu. Puno zahtjevnije bilo bi igrati protiv Trabzonspora koji je prošle sezone vodio hrvatski trener Nenad Bjelica, no Turci su favoriti u odnosu na Ružemberok koji vrijedi nepunih sedam milijuna eura po Transfermarktu.

Turci, u čijim redovima je Mislav Oršić vrijedni su 88 milijuna eura,ttamo je još povremeni reprezentivac Borna Barišić a za njih je ugovorom vezan i Tonio Teklić, no teško je očekivati senzaciju, pa se čini da bi Bijeli ipak mogli igrati sa Slovacima koji nemaju velikih imena, ali isto tako Splićanima nikada nije odgovarao stil igre tvrdih momčadi iz te zemlje. Pamti se još ispadanje od Žiline prije 15 godina... Zanimljivo je i da je Ružomberok u 1. pretkolu ove sezone izbacio s ukupnih 5-3 Tobol od kojega je Hajduk ispao 2021. godine.

No, najprije moraju proći momčad s Ovčjih Otoka, kako bi razmišljali o sljedećem suparniku. Nešto jasnija slika vidjet će se ovog četvrtka kada se oni međusobno sastaju u Slovačkoj s početkom u 18.30 sati.(dku)



Tagovi

HajdukHB TórshavnGennaro GattusoKonferencijska ligaždrijebTrabzonsporRužomberokNenad BjelicaMislav OršićTonio TeklićBorna Barišić

Ostale Vijesti