Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Hajduku je važnije što se u Splitu zbiva, nego Lokomotiva

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 08:01

Utakmica posljednjeg kola u Kranjčevićevoj igra se ove subote s početkom u (19.10, MAXSport 1)

Hajdukovi navijači su na početku sezone pokupovali pretplate za Lokomotivine utakmice nadajući se da će u posljednjem kolu koje se igra ove subote s početkom u 19.10 sati slaviti titulu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, to se neće dogoditi, ali sigurno će Hajduk imati podršku najvjernijih u Zagrebu u utakmici koja malo toga znači, jer sve važno se zbiva u Splitu gdje su ostali budući sportski direktor Nikola Kalinić, Marko Livaja i Ivan Perišić. Od ranije su još ozlijeđeni Mihael Žaper ,Lovre Kalinić, Ivan Lučić, a na listi koji ne mogu su Zvonimir Šarlija, Ismael Diallo, Dominik Prpić, Fahd Moufi...

Vraćaju se Emir Sahiti i Niko Sigur, a bit će prostora za davanje prilike mladima, jedan od njih je Zadranin Mateo Bačić koji je ove sezone za juniore zabio 15 golova, igra na poziciji napadača, već je osjetio seniorski nogomet na Stanovima. Sigurno će mu koju minutu dati trener na odlasku Jure Ivanković.

Utakmicu bi trebao započeti i Luka Jurak koji je pokazao naznake da bi od njega moglo nešto biti kada dobije na fizičkoj snazi.

Ovo je utakmica oproštaja, jer sve glasnije se govori da bi trener Lokomotive Silvijo Čabraja mogao u Rijeku od iduće sezone, a sigurno će i Lokosi prodati koga od svojih talenata. Čabraja je cijenjen kao tvorac mladih igrača, no vidjet ćemo kako će se snaći u nekoj drugoj sredini.

Uvijek su utakmice Lokomotive i Hajduka nudile otvorenu igru i golove, pa su tako Zagrepčani posljednji put u Splitu šokirali Bijele. Imaju iskusnog Duju Čopa, znalca Roberta Mudražiju, a na krilima Marina Šotičeka i Silvija Goričana koji mogu biti nezgodni.

Utakmicu bi i jedni i drugi htjeli završiti u pozitivnom tonu za kraj sezone kad su već propustili izboriti Europu u Lokomotivinu slučaju i trofeje što se Hajduka tiče.

Sudac je Dario Bel iz Osijeka, pomagat će mu Goran Pataki iz Đakova i Kristijan Novosel iz Valpova, a četvrti arbitar je Antonio Škobić iz Osijeka. VAR sudac je Ivan Bebek iz Rijeke , a AVAR Luka Pajić iz Rijeke.

MOGUĆI SASTAVI

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina - Bartolec, Bubanja, Mersinaj, Leovac - Smakaj, Marić - Šotiček, Mudražija, Goričan - Čop.

Hajduk (4-2-3-1): Buljan - Sigur, Uremović, Jurić-Petrašilo, Hrgović - Jurak, Krovinović - Brekalo, Pukštas, Sahiti - Trajkovski.



Tagovi

NK LokomotivaHajdukSilvijo ČabrajaJure IvankovićNikola KalinićMarko LivajaIvan PerišićDuje ČopRobert MudražijaSilvio GoričanMarin ŠotičekHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti