Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Hajduku je Slaven Belupo draga mušterija, ali Krstanović je noćna mora

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 11:36

Koprivničani su samo jednom u povijesti pobijedili na Poljudu

Malo koji gost je rado viđen na Poljudu kao Slaven Belupo, Koprivničani su 39 puta igrali na stadionu Hajduka i ostvarili tek jednu jedinu pobjedu. Nije to bilo tako davno, u veljači 2018. godine za povijesni uspjeh „farmaceuta“ zaslužan je dugogodišnji kapetan Mateas Delić koji je u 71. minuti postigao jedini pogodak na utakmici. Od tada do danas mnogo se toga promijenilo u obje momčadi, od svih igrača i dvojice trenera, Željka Kopića iz Hajduka i Tomislava Ivkovića iz Slaven Belupa, samo je jedan nogometaš u kombinacijama da nastupi sutra na Poljudu. Lijevi bek gostiju Bruno Goda.

Osim spomenute utakmice, Hajduk je u međusobnim dvobojima na svom stadionu upisao 27 pobjeda dok je 11 utakmica završeno bez pobjednika. 

Što se tiče prošle sezone, u četiri utakmice Hajduk je slavio jednom u gostima u Koprivnici dok su ostale tri utakmice okončane bez pobjednika. Slaven Belupo je dvaput uzeo bod Bijelima na Poljudu, s identičnih 2:2 u kolovozu prošle odnosno travnju ove godine.

Statistički su Bijeli u osjetnoj prednosti pred sutrašnji dvoboj, po kvaliteti igračkog kadra su favoriti, ali zbog jednog čovjeka moraju biti izuzetno oprezni.

Ivan Krstanović je noćna mora Splićana, 38-godišnji napadač iz Tomislavgrada već desetak godina uporno zabija golove Hajduku. U 30 nastupa za razne klubove čak je 17 puta zatresao mrežu Bijelih. Ne smetaju mu ni godine, ni čuvari, ni vratari, Krstanović kao da ima pik na Hajduk još tamo od 2010. godine kada im je u dresu Zagreba postigao prvi gol. Kasnije mu je to uspijevalo dok je igrao za Dinamo, Rijeku, Zadar, Lokomotivu te u posljednje dvije sezone za Slaven Belupo. Samo prošle sezone postigao je četiri gola protiv Hajduka, bio strijelac u posljednje dvije međusobne utakmice. U travnju ove godine Splićani i Koprivničani su se dvaput sastali u razmaku od 13 dana. Najprije u odgođenoj utakmici 21. kola koja je završila rezultatom 2:2 i u kojoj je Krstanović s dva gola u 65. i 69. minuti preokrenuo vodstvo Splićana. Bio je Slaven Belupo tada na pragu druge pobjede na Poljudu, ali Hajduk se spasio u šestoj minuti sudačke nadoknade golom Umuta Nayira. Potom je u 30. kolu u Koprivnici Krstanović zabio za konačnih 1:1, anuliravši vodstvo koje je Hajduku donio Dimitrov. U obje te utakmice Splićani su zaradili crvene kartone što je ipak olakšalo posao Krstanoviću i ostalim „farmaceutima“.

U novu sezonu Krstanović je opet ušao u dobroj formi, s dva gola u četiri nastupa popeo se na četvrto mjesto ljestvice strijelaca svih vremena u HNL-u. Sada je na brojci od 110 golova i nedostaje mu samo jedan gol da se izjednači s legendarnim napadačem Zagreba, Šibenika i Kamen Ingrada Joškom Popovićem.

Sigurno će Krstanović sutra na Poljudu pokušati do još jednog rekorda, po dosadašnjem iskustvu nije mogao poželjeti boljeg protivnika za to.


Tagovi

Slaven BelupoHajdukHNL

Ostale Vijesti