Josip Regović/PIXSELL
Josip Regović/PIXSELL

Hajdukove p(r)osudbe: Do jučer za otpis, a danas konkuriraju za popis?!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.08.24. | 08:05

Dok se čeka tko će na kaljenje u Radomlje, Široki Brijeg ili Solin, dvojac predviđenih za odlazak osvanuo je treningu Bijelih

Leon Dajaku i Yassine Benrahou, Hajdukov dvojac poznat po 'aferi Hvar', sezonu je počeo trenirajući odvojeno, zajedno s Franciscom Ferrom, bili su na transfer listi, a sportski direktor Nikola Kalinić i trener Gennaro Gattuso nisu računali na njih.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Trenirali su odvojeno u Stobreču, čekajući da ih se negdje transferira ili da dobiju raskid ugovora na štetu Hajduka i odu s bogatom otpremninom, ali se to nije dogodilo, nego su se u petak pojavili na treningu prve momčadi Bijelh.

E, sad, hoće li konkurirati za popis putnika i nastupiti eventualno u Puli, teško je još reći, no ispada da ih se nije nigdje moglo transferirati za razliku od Ferra koji se vratio u Portugal, pa su tako osvanuli ponovno u kadru Bijelih.

Brojne ozljede, izostanci s kojima 'kuburi' Gattuso, mogu dijelom biti razlog 'povratka otpisanih', jer nema obrambenih igrača Fahda Moufija, Zvonimira Šarlije, polivaletnog Kanađanina Nike Sigura, upitan je nastup Filipa Krovinovića, Bruno Durdov ima premalo treninga nakon viroze, Ivan Perišić je bivši, nema Mihaela Žapera na dulji rok, spominju se mogući transferi Rokasa Pukštasa i Emira Sahitija...

Međutim, čeka se još kada će Hajduk objaviti tko bi od mladih mogao na posudbu u neka od tri partnerska kluba s kojima Bijeli imaju suradnju. Zasad nije otišao nitko, Gattuso ih još sve drži na prosudbi, a neki bi dobro došli Radomlju, Širokom Brijegu, no teško bi tko išao u Solin koji se strmoglavio u treći rang hrvatskog nogometa.

Madžid Šošić, Roko Brajković, Luka Jurak, Marino Skelin, Luka Hodak, Noa Skoko, Ante Kavelj, Bruno Durdov, Mate Antunović i Marko Capan su u krugu mladih na popisu prve momčadi koji su imali malu ili nikakvu minutažu.

Tek su ozbiljnije u službenim utakmicama participirali Capan i Durdov, te donekle Antunović. Svi oni čekaju što će Hajduk s njima odlučiti, međutim puno toga ovisi o tome kako će proći prijelazni rok, tko će još otići i hoće li evetualno netko doći.

Tako su nam u Hajduku rekli da će uskoro biti komunicirano tko bi nekamo mogao otići, a dotle Gattuso radi sa svima.

Benrahou i Dajaku bi mogli biti od koristi na krilima, no mogu li odmah uskočiti, jer se nisu uigravali s ostatkom momčadi? To je pitanje za Gattusa, a odgovor bismo mogli dobiti tijekom ove subote...



Tagovi

HajdukGennaro GattusoNikola KalinićLeon DajakuYassine BenrahouRokas PukštasEmir SahitiIstra 1961Hrvatska nogometna ligaLjetni prijelazni rok 2024.Ivan PerišićRadomljeŠiroki BrijegSolinFerroposudba

Ostale Vijesti