Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Hajdukove pričuve: Benrahou stručnjak za male utakmice, Mate probio led, Melnjak čeka svoj red

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 18.09.24. | 08:01

Kapetan je pokazao budnost, a Gattusu je susret u Grubišnom Polju dobro došao kako bi vidio tko je blizu prvoj momčadi

Ima li Hajduk još rezervi nakon pobjede protiv Dinama u najjčem sastavu s potpisom Marka Livaje te sigurnog prolaska u Kupu kod Bilogore '91?

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hajdukove pričuve su glatko dobile četvrtoligaša 4-0 u Grubišnom Polju, nije bilo stresa, pamtimo par intervencija kapetana Lovre Kalinića koji je pokazao budnost pred Goricu protiv koje bi također treba braniti u sklopu rotacija koje prakticira trener Gennaro Gattuso...

Odluka kako neće voditi četvoricu najzvučnijih imena, pa su tako kod kuće ostali Livaja, Ivan Rakitić, Filip Krovinović i Filip Uremović, pokazala se ispravnom.

Domaćini su ostali uskraćeni vidjeti nekadašnje reprezentativce, nadali su se najjačem sastavu Bijelih, ali i ovako je njima dobro – napunili su stadion te se naoružali samopozdanjem za bitku u svojoj Trećoj NL Sjever u kojoj su stopostotni nakon pet kola, nadaju se višem rangu.

Eto, Hajduku su par puta ozbiljno zaprijetili, to su te čari koje pruža Kup, no Bijeli objektivno nisu imali problema protiv četvrtoligaša. Prva utakmica u kojoj je Gattusov sastav dao četiri pogotka, općenito, prvi put četiri ili više golova na susretu Bijelih ove sezone.

Moralo se otvoriti negdje... Pa neka su igrali u pričuvnom sastavu, premda to ne možemo reći za većinu, jer Zvonimir Šarlija koji je bio strijelac, Josip Elez, Niko Sigur, Šimun Hrgović, Rokas Pukštas, Dario Melnjak i Stipe Biuk mogu biti osovina i 'pravoj' utakmici, no ima nekoliko imena koja su na 'vagi'.

Prije svega Yassine Benrahou koji je zajedno s Leonom Dajakuom vraćen u kadar prve momčadi nakon što obojica nisu uspjela naći novu sredinu, pa ih sada Gattuso može koristiti. Benrahou je bio prvo ime susreta u Grubišnom Polju, otključao je vrata domaćina, sudjelovao svojim loptama još kod dva gola Bijelih. Potvrdio je ono što smo već znali, da je specijalist za male utakmice, igrač koji ima 'ono nešto', međutim u dvobojima s čvršćim suparnicima rijetko pokazuje. Možda može biti od koristi, igrao je u Derbiju, ali objektivno zatvara vrata mladima... Međutim, moguće je da pozitivno iznenadi i donese pokoji bod, kao što je to njegov 'blizanac' po statusu Dajaku znao raditi.

Čekao se dugo na Antunovićev start, teško on dolazi do prilike kod Gattusa pokraj ovakvog Livaje i kada je zdrav Aleksandar Trajkovski, ali Mate je upisao prvijenac za seniore Hajduka, puno mu je trebalo, ali pokazao je da može, premda bi njemu objektivno bolja bila posudba u istom rangu s Bijelima i više minuta. Međutim, kako je u razdoblju kada se bori za produženje ugovora, ovaj pogodak mogao bi mu donijeti ostanak na Poljudu i više vremena na terenu za konačni sud, jer najmanje što treba Bijelima jest da se preseli negdje u HNL i odnese im koji bod u budućnosti. Za njega je opcija i inozemstvo, ali žudi za ulogom centarfora koji bi mogao Livaji donijeti povučeniju poziciju. Sad je probio led...

Melnjak je u Maksimiru igrao desnog beka kao ljevak, kako je bio akter u Derbiju, logično je da nije startao u Grubišnom Polju, ali je i on dao pogodak, lijep lob... Za njega je zabiti u Kupu normalno, bez obzira igra li krilo ili beka. Njega čeka bitka s Ismaëlom Diallom kojega preferira Gattuso, međutim Dario je profesionalac, on će igrom doći opet na svoju (prirodnu) poziciju, pogotovo kada trener bude tražio veću ofenzivu. Testirao je i Hrgovića konačno na lijevom boku, eto i njemu ide jedna asistencija....

Pukštas je igrao jer ga neće zbog kartona biti protiv Gorice, za veliki transfer u ovakvim utakmicama mora dati koji gol premda je igrao povučenije s Markom Capanom koji se ponovno vratio među startere nakon što je u tom statusu započeo sezonu, ali pokraj Rakitića i Krovinovića, ali i Anthonyja Kalika, objektivno teško može do prigode.

Biuk je igrao od početka, djelovao je po lijevoj strani, utakmica mu je došla kao prilika za veću prilagodbu, a u budućnosti se od njega očekuje više kako bi Kalika 'istjerao' s krila.

Zaigrali su Noa Skoko, Marino Skelin, Niko Đolonga i Madžid Šošić, oni još upijaju na treninzima od prvotimaca, kad još malo očvrsnu, mogli bi negdje na 'kaljenje', pa u budućnosti biti klupski projekti kao što je to Bruno Durdov koji nije nastupio, čuvao ga je Gattuso za Goricu, jer Abdoulie Sanyang Bamba nije još spreman za start. Nije bilo potrebe ni za Dominika Prpića koji je također zaslužio odmor nakon odlične partije u Maksimiru...



 


Tagovi

HajdukBilogora '91Gennaro GattusoYassine BenrahouMate AntunovićDario MelnjakHrvatski nogometni kupHNK GoricaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti