Miroslav Lelas
Miroslav Lelas

Hajdukovci polako pobjeđuju u borbi s koronavirusom, pripreme ulaze u drugi tjedan

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.01.22. | 13:10

Prvi tjedan priprema "bijelih" obilježila je pandemija covida-19

Završava se prvi tjedan Hajdukovih priprema, sedam dana u kojima se najmanje govorilo o nogometu, a najviše o nesretnom virusu koji nam gotovo dvije godine otežava normalan život.

Ubrzano širenje pošasti zvane covid-19 nije zaobišlo Poljud, još tijekom blagdanskog odmora neki su igrači bili zaraženi, a brojka pozitivnih rasla je tijekom proteklog tjedna pa nije bilo druge nego pokušati strožim protokolima usporiti širenje virusa. Liječnička služba Bijelih dala je preporuku da se pripreme nastave u Splitu, u uvjetima koje se može koliko toliko kontrolirati što je dalo rezultata jer je po posljednjim testiranjima još samo jedan igrač pozitivan. To je dobra vijest, s tim da desetak zaraženih imaju blage ili nikakve simptome što daje optimizam da bi bez većih posljedica mogli brzo uhvatiti ritam treninga.

Kad se već zbog više sile nije moglo ići u Portugal, što je prava šteta s obzirom na uvjete koje bi imali i protivnike s kojima bi igrali (danas se trebalo igrati s Ajaxom op.a.), onda je ostanak na Poljudu najbolja opcija. Nepotrebno je ulaziti u dodatan rizik s širenjem zaraze kroz nekakva kratka putovanja u Istru ili na Brač, a na svom stadionu Splićani imaju vrlo dobre uvjete i nitko ih ne ometa u radu. Čak ni mlađe kategorije koje će, izuzev juniora čije su pripreme već krenule, početi s treninzima 17. siječnja.

Promjena plana priprema bila je neizbježna, u Hajduku su napravili sve što su mogli da šteta bude što manja. Financijski vjerojatno nisu puno izgubili, znalo se da će pandemija dosta toga određivati pa su troškove priprema pokrili osiguranjem. Možda se moglo nešto i zaraditi na temelju tv-prava za prijateljske utakmice protiv Ajaxa, Servetta i Slavije Prag, ali to nećemo nikada doznati. Trebalo je pronaći nove protivnike i tu su Splićani napravili dobar posao, koliko god neki mislili da nije tako. Dogovorene su utakmice s Širokim Brijegom i Veležom, petom i osmom momčadi Premijer lige BiH te s Varaždinom koji je drugoplasirana momčad Druge HNL. S obzirom na okolnosti teško da su mogli pronaći jače sparing partnere, drugoligaši iz okolice Splita tek su počeli pripreme, sa Šibenikom se igra u prvom kolu nastavka sezone pa je ta opcija otpala.

Do prve pripremne utakmice ostalo je sedam dana, neki igrači će se vratiti treninzima nakon izolacije, a nadamo se da neće biti novih pozitivnih na covid-19.

Čekamo i neke novosti oko igračkog kadra, zasad je samo Diamantakos otišao na posudbu u Izrael. Možda se nešto promijeni tijekom idućeg tjedna, borba s pandemijom se polako privodi kraju pa će se na Poljudu moći posvetiti nogometu i nogometnom tržištu. 




Tagovi

HajdukpripremeAjaxŠiroki BrijegVelež MostarNK VaraždinDimitrios DiamantakosNK Šibenik

Ostale Vijesti