Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Hajdukova kolonija u Lokomotivi prikovana za klupu na Poljudu se nada nastupu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.10.24. | 08:01

Četiri bivša igrača Bijelih su na Kajzerici, ali samo jedan kontinuirano nastupa

Ako se za Goricu može reći da je kolonija nekadašnjih igrača Hajduka koja se čak i pojačala dolaskom trener Marija Carevića, onda se to može ustvrditi i za Lokomotivu, suparnika koji ove subote dolazi na Poljud (subota, 16 sati – MAXSport1).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na Kajzerici je najvučnije ime s Poljuda Duje Čop, ali on je ostao davno bivši u srcima navijača Bijelih kada je odjenuo Dinamov dres. Međutim, ne može se izrbrisati da je bio u Hajduku, igrao velike utakmice.

Njegovim stopama, ali izravno, u Lokomotivu su krenuli još trojica igrača koja su stasala u Akademiji Luka Kaliterna.

Gužva na vratarskim pozicijama natjerala je Tonija Silića na odlazak u Lokomotivu u potrazi za minutažom, nakon što je već bio na posudama u Dugopolju i Šerifu, ali pravu priliku još nije dočeka kod trener Silvija Čabraje. Nema sumnje da se radi o čuvaru mreže koji u budućnosti može biti zanimljiv Hajduku jer je bio i još jest veliki talent. Međutim, treba mu minuta, puno više od jedne utakmice u Kupu koju je odradio ove sezone.

Defenzivni vezni Ivan Krolo jer prije povratka u Hajduk pekao zanat u Radomlju, ni za njega nije bilo mjesta na Poljudu u svoj sili klasnih veznih igrača, pa je on transferiran u Lokomotivu. Ali svoju šansu nije još dočekao u novom klubu, a sigurno bi mu bilo drago debitirati makar u završnici dvoboja s Hajdukom. I on ima ono nešto, ali mu treba scena za pokazati se.

Treći je možda i najpoznatiji iz terceta mladih, on je također prodan u Lokomotivu u potrazi za klubom s manjih pritiskom kako bi pokazao da može zabijati. Ali ni Filipu Čuiću ne cvjetaju ruže u Lokomotivi, jer ima tek tri nastupa. Dva u prvenstvu, jedan u Kupu – ukupno 45 minuta.

Vapi za prigodom u kontinutetu nakon što je bio po posudbama u Solinu i Radomlju. Ima jedan pogodak za seniore Hajduka, što ja znak da može, ali svi oni trebaju biti strpljivi, jer Lokomotiva ima talenata koji su se iskazivali kroz mlađe kategorije.



Tagovi

HajdukNK LokomotivaSilvijo ČabrajaDuje ČopToni SilićIvan KroloFilip ČuićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti