Hajduk Split
Hajduk Split

Hajdukov stoper bi mogao promijeniti klub, zainteresiran je ruski prvoligaš

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.08.22. | 21:36

Tijekom ovog prijelaznog roka imao je nekoliko ponuda

Već na početku priprema Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius obznanio je kako se neće nastaviti suradnja Bijelih i stopera Nikole Katića te Ferra. Istekom posudbi vratili su se u Glasgow Rangers, odnosno Benficu, a Nikoličius je krenuo u potragu za novim stoperskim rješenjima.

Prvo pojačanje na toj poziciji bio je Toni Borevković koji je stigao na posudbu s pravom otkupa iz portugalske Vitorije Guimaraes, koju je Hajduk izbacio u 3. pretkolu Konferencijske lige. Drugo rješenje za stopersku poziciju stiglo je isto iz Portugala, na sličan način kao Borevković. Malo prije utakmica s Vitorijom na Poljudu je predstavljen Chidozie Awaziem iz Boaviste.

Od ranije u kadru Valdas Dambrauskas imao standardnog Josipa Eleza te Kristiana Dimitrova i Stefana Simića, na koje nije puno računao od početka svog mandata. Ovaj dvojac ulazio je u kvotu igrača čiji je status Nikoličius htio riješiti prodajom. Dimitrov je bio na neuspješnoj posudbi u Cluju gdje je upisao tek jedan nastup, a povratkom na Poljud još nisu očito stizale adekvatne ponude za njega.

S druge strane ponude su dolazile za Stefana Simića, a među posljednjima koji su pokazali interes je ruski prvoligaš Torpedo Moskva. Kako doznajemo, ruski prvoligaš je poslao upit za Simića i već postoje neki kontakti klubova oko njegovog mogućeg prelaska u Rusiju. Ranije ponude koje je imao Simić nije prihvatio, a s obzirom na trenutni status u momčadi nije isključeno da ovu uzme u razmatranje.

Dambrauskas mu je od početka sezone dao priliku u šest utakmica, od čega je odigrao četiri cijele, a u dvije je ulazio s klupe. No i sa solidnom minutažom moglo se primijetiti u posljednja tri susreta da litavski stručnjak više preferira trojac Awaziem – Borevković – Elez. U posljednje tri utakmice Bijelih na stoperskim pozicijama protiv Lokomotive, Villarreala i Osijeka stoperski par činili su Awaziem i Elez. Gledajući preferencije Dambrauskasa na stoperskim pozicijama u posljednjim susretima, a i prema onom kakav je status Simića bio uoči priprema te da mu ugovor ističe krajem ove sezone, teško bi se nešto moglo promijeniti na bolje za 27-godišnjeg stopera u budućnosti.

Transfermarkt da trenutno cijeni na 500 tisuća eura, a u Hajduk je došao kao slobodan igrač 2019. godine. Spominjao se njegov dolazak na posudbu u Hajduk i ranijih prijelaznih rokova iz Milana i nije bilo strano da mu je bijeli dres blizak. Uzrok tome su i provedena ljeta na Braču gdje ima kuću.

Tijekom karijere nosio je dres češke Slavije gdje je počeo nogometnu karijeru, a kao tinejdžer otisnuo se u Italiju prvo u mladu momčad Genoe, potom Milana iz kojeg je odlazio na posudbe u Varese, Mouscron, Crotone i Frosinone. 


Tagovi

HajdukStefan SimićTorpedoRusijaruska ligaruska nogometna liga

Ostale Vijesti