Hajduk zabio petardu Istri i došao Dinamu na -5 (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.05.18. | 19:49

Četiri pogotka u prvom dijelu.

Hajduk je svladao Istru 1961 na Aldo Drosini s 5:1 i dva kola prije kraja približio se Dinamu na pet bodova zaostatka. To znači da Bijeli u teoriji, ako pobijede preostale dvije utakmice, a Dinamo ih izgubi (čak i odigra jednu neriješeno), još uvijek mogu osvojiti naslov prvaka.

Istra se pak nalazi u jako lošoj situaciji. Dva kola prije kraja najviše što pulski prvoligaš može osvojiti jest deveto mjesto i doigravanje za ostanak u prvoj ligi.

Hajduk je danas odigrao odlično prvo poluvrijeme u kojem su pala četiri pogotka. Bijeli su poveli sjajno izvedenim slobodnim udarcem Adama Gyurcsa u 5. minuti. Ubrzo je Andrea Ottochian na suprotnoj strani imao stopostotnu prigodu glavom, ali je Karlo Letica odličnom paradom izbio loptu u korner.

Hajduk je udvostručio prednost u 13., nakon lijepe akcije Saida i Gyurcsa lopta je došla do Frana Tudora koji iz blizine poentira za 2:0 vodstvo Bijelih.

Istra je smanjila u 27., nakon što su domaćini probili desnu stranu gostujuće obrane, a zaboravljenu Goranu Roci nije bio problem iz blizine poentirati za jedini pogodak Istrijana na dvoboju. Konačni rezultat u prvom dijelu zabio je Said nakon još jedne lijepe akcije Kopićeve momčadi.

Drugi dio nije bio toliko dinamičan, Hajduk je sigurno čuvao stečenu prednost, a u samoj završnici utakmice zabio još dva gola i uvjerljivo zaključio utakmicu, za četvrtu pobjedu nad Istrom u ovoj sezoni.

 U 86. je zabio Marko Futacs, a tri minute kasnije mladi Michele Šego sjajnim udarcem vara Ćorića za konačnih Istra – Hajduk 1:5.

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Said Ahmed SaidAdam Gyurcso

Ostale Vijesti