Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Hajduk za oproštaj od Poljuda 'okrenuo' Goricu, nakon sedam mjeseci vratio se Melnjak

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 19.05.24. | 18:51

U pobjedi 2-1 strijelci za domaće bili su Trajkovski i Pukštas, a za goste Rukavina

Hajduk je dobio Goricu u posljednoj utakmici sezone na Poljudu rezultatom 2-1 nakon preokreta, jer gosti su prvi zabili, no Bijeli su uspjeli doći do pobjede. Bio je to susret pred najmanje gledatelja ove sezone u Splitu, ako se ne računaju dvije bez publike. I poslijepodne pljeskova za povratnika Darija Melnjaka i mlade igrače.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najveći pljesak na predstavaljanju igrača prije početka dobili su u redovima gostiju Mario Maloča te od domaćih Ivan Perišić koji je po prvi put bio kapetan, mladi Luka Jurak, te pričuve Nikola Kalinić i Melnjak, dok su zvižduke zaradili 'Hvarani' Yassine Benrahou i Leon Dajaku.

Hajduk je prvu nešto opasniju akciju složio u 12. minutu kada Josip Brekalo u šesnaestercu pucao, lopta je blokirana, a Rokas Pukštas je glavom ubacio pred vrata no bilo je zaleđe.

U 16. minuti je opet u glavnoj ulozi bio Brekalo kada ga je sjajnom loptom u kontru izbacio mladi Jurak. Hajdukov krilni napadač prošao je gotovo pola igrališta, potom 'slomio' stopera Marija Matkovića, no udarac je bio za malo neprecizan.

Gostima se u 20. minuti ozlijedio Alexander Munksgaard pa ga je zamijenio Sekou Sagna Matar što je izazvalo neke rošade u sastavu Rajka Vidovića.

No, onda je Gorica povela nakon duge akcije s jedne na drugu stranu kada je Dino Štiglec ubacio za Gabriela Rukavinu koji je pred očima tate Tomislava, koji je svojevremeno igrao i u Hajduku, zabio za 0-1. Mora se priznati da je jako loše reagirao vratar Bijelih Borna Buljan, udarac dinamovca na posudbi ga je iznenadio, prošla mu je lopta kroz ruke.

Nije se dugo čekalo na izjednačenje Hajduka, visoko u kaznenom prostoru bio je Fahd Moufi koji je Brekalov pas nekako uhvatio te i u padu asistirao Aleksandru Trajkovskom koji je iz 'penala u kretanju' pogodio za 1-1.

Ništa se posebno nije događalo u drugom dijelu do 57. minute kada se ozlijedio Ismael Diallo i napustio igru, a zamijenio ga je uz aplauz N. Kalinić koji je otišao u špicu. Perišić je postao lijevi bek, a Trajkovski krilo.

U 62. je neodlučna bila Hajdukova obrana, dopustili su Anti Mateju Juriću šut sa 16 metara, ali lopta je bila jako spora tako da ju je Buljan lakoćom uhvatio.

I onda je Hajduk poveo kada je mladi Jurak još jednom pokazao zašto je dobio ugovor prije neki dan, jer je dao sjajnu loptu za Pukštasa koji je šutirao sa 12 metara, pokušali su blokirati Štiglec i Maloča, no lopta je lijevog beka Gorice dodirnula i promijenila smjer te prevarila Božidara Radoševića.

U 70. se prolomio novi pljesak jer je u igru umjesto Perišića ušao povratnik Melnjak kojega nije bilo sedam mjeseci nakon teška ozljede koljena, a posljednjih 20 minuta dobio je i Noa Skoko.

Melnjak je igrač koji je silno nedostajao Hajduku u borbi za titulu kao i Mihael Žaper čiji se povratak ne očekuje još koji mjesec.

Priredio je ubrzo Melnjak priliku za Pukštasa koji je pucajući glavom prebacio vrata Potom su gosti ojačali napad ulaskom Tina Matavža u pokušaju da dođu do izjednačenja. No, 82. minuti je Pukštas imao još jednu, bolju šansu, za definitivno riješiti utakmicu, ali je pucao ravno u dobro postavljenog Radoševića. Do kraja je još Blummel imao šansu, no rezultat se nije mijenjao.

Orio se pljesak i pjesma, a kada su igrači došli do sjevera Torcida je poslala slikovitu poruku momčadi.

Foto: Ivo Čagalj/PixsellFoto: Ivo Čagalj/Pixsell


HAJDUK - GORICA 2-1 (1-1)

Split. Stadion Poljud. Gledatelja: 10111. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Ivan Janić (Ilok) i Goran Perica (Šibenik). Četvrti sudac: Oliver Romić (Osijek). VAR: Zdenko Lovrić (Đakovo). AVAR: Goran Pataki (Đakovo).

Hajduk (4-2-3-1): Buljan – Moufi, Uremović, Šarlija (od 46. Elez), Diallo (od 57. N. Kalinić) – Jurak (od 78. Odjidja-Ofoe), Krovinović – Brekalo, Pukštas, Perišić (od 70. Melnjak) – Trajkovski (od 70. Skoko). Trener Jure Ivanković.

Gorica (4-2-3-1): Radošević – Munksgaard (od 22. Matar), Maloča, Matković, Štiglec – Lazarov (od 80. Matavž), Pršir - Majstorović, Soldo, Rukavina (od 69. Blummel) – Jurić. Trener: Rajko Vidović.

Strijelci: 0-1 Rukavina (23., Štiglec), 1-1 Trajkovski (30., Moufi), 2-1Pukštas (64., Jurak)

Žuti kartoni: Trajkovski (Hajduk), Matković (Gorica)

Crveni kartoni: -



Tagovi

HajdukHNK GoricaHrvatska nogometna ligaAleksandar TrajkovskiRokas PukštasGabriel RukavinaTorcida

Ostale Vijesti