Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Hajduk se pojačao u veznom redu, stigao veznjak iz Austrije

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.01.22. | 14:59

Prvo pojačanje na zimskom prijelaznom roku na Poljudu

Hajduk je danas službeno doveo prvo pojačanjena zimskom prijelaznom roku. Radi se o 26-godišnjem austrijskom veznjaku Lukasu Grgiću iz LASK-a. Najavljivao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius pojačanja na pozicijama veznog reda, stopera i desnog beka, a prvo je tu.

Grgić tijekom karijere nikad nije igrao izvan Austrije, a tamo je branio boje LASK-a, WSG Tirola, SV Rieda, SV Wallrena, Hertha Welsa i FC Welsa. Ove godine igrao je za LASK u Konferencijskoj ligi u četiri navrata, a izborili su i prolaz u osminu finala kao prvi u skupini A.

S austrijskim klubom mu je isticao ugovor krajem sezone, a Hajduk je platio 100 tisuća eura za njega. U Hajduku će nositi broj 14, a potpisao je ugovor do ljeta 2026. godine.

Službeno predstavljanje objavili su iz Hajduka na Facebooku, a video možete pogledati OVDJE.

„Lukas Grgić je polivalentan vezni igrač vrlo dobrih tehničkih i taktičkih karakteristika. Dugo ga pratimo, već godinu dana se nalazi u procesu skautinga pri čemu smo u više navrata koristili analize uživo. Željan je dokazivanja i prepun motivacije da se dokaže u klubu za koji navija od malena. Njegov dolazak donosi nam širinu u veznom redu i vrlo je bitno što je po profilu drukčiji od igrača koje imamo u kadru. U igri ga odlikuje pozitivna drskost i agresivnost kao i izražen pobjednički mentalitet i kompetitivnost. Kada uzmemo u obzir sve navedene karakteristike, smatramo da bi se trebao uklopiti u naš stil i model igre te podići razinu kvalitete naše momčadi. U procesu adaptacije sigurno će mu pomoći poznavanje mentaliteta, okruženja i hrvatskog jezika. Radi se o karakternom igraču i osobi koja Hajduk vidi kao korak naprijed u razvoju svoje karijere, a ujedno i ispunjenje dječačkog sna“, istaknuo je Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius.


Tagovi

Hajduk

Ostale Vijesti