Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Hajduk se penje na vrh, Kalik glumi Kaku, uskače Dajaku

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.10.24. | 08:02

Utakmica sa Šibenikom igra se u 18.30 (MAXSport1) na Poljudu

Nakon što Rijeka nije dobila u Koprivnici, Hajduk ima priliku pobjedom nad Šibenikom ove nedjelje (18.30, MAXSport1) samostalno izbiti na vrh ljestvice.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Neće Bijeli ovisiti ni o tome što će prije napraviti Dinamo u Varaždinu, jer drže ključeva uspona na čelo u svojim rukama. Pruža im se prilika na reprezentativnu stanku otići kao lideri nakon prvog kruga prvenstva, a u drugom im Dinamo i Rijeka dolaze na Poljud.

No, polako, prvo treba dobiti Šibenik, to je sigurno razmišljanje trenera Gennara Gattusa kojemu stiže kolega Mario Carević, jednog dana sigurno čovjek koji će sjesti na suprotnu klupu na Poljudu u odnosu na ovu nedjelju.

Trener Splićana ponavlja da nema lakih utakmica u HNL-u, pa tako neće biti ni ova, jer i ona nosi svoje zamke. Pretpostavka je da će se gosti braniti te pokušati nauditi Bijelima iz kontranapada.

Za Hajduk bi bilo dobro što ranije otključati vrata gostiju sa Šubićevca, dok će oni što dulje htjeti držati nulu kako bi domaćina napravili što nervoznijim.

Bit će onih tužnih lica, kako Gattuso voli zvati pričuvne igrače, jer se čini ima namjeru napraviti neke rotacije pa bi tako na lijevi bok mogao Ismaël Diallo umjesto Darija Melnjaka koji bi mogao na krilo ukoliko se Talijan ne odluči na opciju s Leonom Dajakuom od prve minute na poziciji Stipe Biuka.

Anthony Kalik bi trebao i dalje glumiti Kaku u veznom redu, kreaciju nakoknađivati borbenošću, trkom i agresijom, a Rokas Pukštas se mora nadati da će imati više minuta nego u Rijeci.

Hajduk bi trebao jurnuti, dvojac Marko Livaja i Bruno Durdov, koji se odlično slažu, morali bi probiti šibenski blok na radost Poljuda koji bi mogao biti solidno ispunjen, obzirom da se igra za prvo mjesto.

Šibenčani nemaju puno što za izgubiti, Carević će se htjeti predstaviti u dobrom svjetlu na stadionu koji mu je kao igraču znao pljeskati. Sada je u drugačijoj ulozi, nakon što je uveo momčad u najviši rang, radi solidan posao, ima dobru zalihu bodova koja jamči da ćemo Šibenčane i sljedeće sezone gledati u eliti.

Utakmica Hajduk – Šibenik počinje u 18.30 sati (MAXSport 1). Sudac je Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici su Sanja Rođak Karšić (P. Sesvete) i Ivan Starčević (Bjelovar), a četvrti arbitar je Mateo Erceg (Benkovac). VAR je Ante Čulina (Zagreb), a AVAR Jerko Crnčić (Vrbovec).

OČEKIVANI SASTAVI:

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Hrgović, Uremović, Prpić, Diallo – Krovinović, Rakitić – Durdov, Kalik, Dajaku - Livaja.

Šibenik (3-4-1-2): Đaković – Perić, Morrison, Dujmović – Kolega, Bakić, Kavelj, Žuta – Vasilj – Božić, Santini.



Tagovi

HajdukNK ŠibenikGennaro GattusoMario CarevićMarko LivajaBruno DurdovAnthony KalikLeon DajakuIsmaël DialloHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti