Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Hajduk sam na vrhu! Raketin prvijenac, nova majstorija Durdova i napokon - Kalik! Zabio i Livaja

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 06.10.24. | 20:19

Bijeli su rutinski svladali Šibenik na Poljudu 4-0

Hajduk je upisao pobjedu rezultatom 4-0 protiv Šibenika te je sada samostalno na vrhu ljestvice HNL-a, kao vodeći otišli su Bijeli na reprezentativnu stanku. Osim toga, prvi je to put otkako je Lige 10 da je Hajduk završio prvi krug bez poraza, eto podatka za povijest...

Trener Gennaro Gattuso zaukružio je prvu rundu prvenstva novom pobjedom, ima ih šest uz tri remja, neporažen je i zasluženo na vrhu. Odigrali su Splićani odlično prvo poluvrijeme, rano poveli nakon čega im je lakše bilo igrati, a šibenski plan je brzo pao u vodu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nije moglo bolje početi za Hajduk, jer Bijeli su poveli već u drugoj minuti kada je Ivan Rakitić upisao prvijenac u dresu splitskog kluba. Ispostavila se da je odluka Gattusa za pružanje prilike Leonu Dajakuu od početka bila dobra, jer upravo je on asistirao nakon duplog pasa Raketi koji je pogodio sa osam metara za veliko slavlje na Poljudu, jer Hajduk je tim golom samostaln izbio na vrh ljestvice.

Odmah je zaboravljeno da u kadru nije bilo Rokasa Pukštasa kojega je Gattusio izostavio u ovoj utakmici jer je dan prije odradio individualni trening što nije bilo po planu, pa tako ni on nije bio u planovima trenera.

Hajduk je krenuo ofenzivno, bili su Bijeli gotovo stalno na polovici Šibenčana, pa je tako uskoro i Dajaku izašao sam pred vrata gostiju, no njegov pokušaj loba nije bio dobar.

Nastavili su Hajdukovi napadi, a nakon najstarijeg, zabio je i najmlađi igrač Hajduka Bruno Durdov. Sjajno mu je asistirao Šimun Hrgović s pozicije desnog beka kada je ušao malo u sredinu. Strijelac Durdov napravio je krasan dribling, 'slomio' stoper Duju Dujmovića i zakucao loptu u mrežu za – 2-0.

Šibeniku se nakon pola sata igre ozlijedio stoper Stefan Perić, u igru je ušao Šime Gržan, poznato lice HNL kojega je dočekao trener Mario Carević. S njim u igri se promijenio i sustav, zaigrali su gosti s četvoricom otraga, upravo je Gržan stao na desni bok.

Zanimljivo je Gattusovo forsiranje ljevaka na desnom boku izostankom Fahda Moufija, igra Hrgović koji često ulazzi u sredinu pa je tako u 41. minuti ljevicom odapeo sa 20 metara, a lopta je otišla malo iznad vrata.

Još je jednom Gattuso došao na svoje zbog ideja koje gura, jer prvi gol ove sezone dao je i Anthony Kalik za 3-0, napokon ga je krenulo u realziaciji. Zabio je efektno na dodavanje Dominika Prpića koji je zagazio duboko u protivnički prostor te uputio sjajnu loptu za australskog Hrvata koji je nagrađen velikim pljeskom.

Potom su jedini u drugi mijenjali budući da je utakmica što se tiče pobjednika bila riješena. Šibenčani su rijetko napadali, Ivan Lučić je bio bez posla, a da ne zaspe od dosade, pobrinuo se Leonard Žuta jako dobrim udarcem u 74. minuti, ali je splitski vratar to sjajno obranio.

Što se Bijelih tiče, nakon duljih stanki vratili su se Abdoulie Sanyang Bamba i Fahd Moufi, što su nove dobre vijesti za Gattusa prije pauze, jer na raspolaganju ima čitav kadar osim Mihaela Žapera.

Golijada nije mogla proći bez pečata Marka Livaje koji je zabio svoj sedmi gol sezone u finišu kroz noge Antoniju Đakoviću nakon ubačaja Stipe Biuka slijeva.

HAJDUK – ŠIBENIK 4-0 (2-0)

Split. Stadion Poljud. Gledatelja: 21538. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici: Sanja Rođak Karšić (Podravske Sesvete) i Ivan Starčević (Bjelovar). Četvrti sudac: Mateo Erceg (Benkovac). VAR: Ante Čulina (Zagreb). AVAR: Jerko Crnčić (Vrbovec).

Strijelci: 1-0 – Rakitić (2., Dajaku), 2-0 – Durdov (17., Hrgović), 3-0 – Kalik (62., Prpić), 4-0 - Livaja (88., Biuk).

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Hrgović, Uremović, Prpić, Diallo (od 63. Melnjak) – Krovinović, Rakitić (od 77. Moufi) – Durdov (od 63. Sigur), Kalik (od 72. Bamba), Dajaku (od 63. Biuk) – Livaja. Trener: Gennaro Gattuso.

Šibenik (3-4-2-1): Đaković – Perić (od 31. Gržan), Morrison, Dujmović – Kolega, Bakić (od 86. Vasilj), Kavelj, Žuta – Božić (od 70. Baković), Torres (od 46. Prekodravac) – Santini (od 70. Delić). Trener: Mario Carević.

Žuti kartoni: Diallo (Hajduk), Perić (Šibenik).

Crveni kartoni: -.



Tagovi

HajdukNK ŠibenikGennaro GattusoMario CarevićIvan RakitićBruno DurdovHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti