Robert Matić / Hajduk.hr
Robert Matić / Hajduk.hr

Hajduk remizirao u Kopru, napokon zaigrao tandem Livaja-Kalinić

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 17.01.24. | 18:52

U trećoj pripremnoj utakmici Bijeli su odigrali 1-1

Hajduk nije polučio rezultat, stao je pobjednički niz Bijelih u Kopru, ali sigugno će ova utakmica dati neke odgovore Bijelima, završilo je 1-1 s Koprom na stadionu Bonifika.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Hajduka Mislav Karoglan u Kopru je izveo pričuvni sastav s trećom momčadi slovenskog prvenstva u utakmici koja se igrala u kišovitim i maglovitim uvjetima. Namjera Karoglana je bila da igra i Dominik Prpić na mjestu stopera, no on je zbog temperature ostao u hotelu u Umagu, a na mesto u srcu obrane upao je Dino Mikanović, inače desni bek.. Marko Livaja, Nikola Kalinić i još nekolicina prvotimca bili su na klupi.

To je znak da je strategu Bijelih važnija posljednje utakmica sa Slaskom u subotu koju Bijeli igraju prije polaska kući i trebala bi predstavljati generalku za Rijeku s kojom se igra na Poljudu Jadranski derbi 28. siječnja. Kapetan je bio Lovre Kalinić na stadionu Bonifika, poveo je svoju momčad u treći pripremni dvoboj. Prva dva su Bijeli dobili, Aluminij 3-0 i Fehervar 5-2.

Šteta što su nepovoljni vremenski uvjeti pokvarili da stadion ne bude ispunjen, ali najvjerniji su došli i po kiši. Za susret kod Hajduka nisu konkurirali Ivan Lučić, Raul Bezeljak, Fahd Moufi, Rokas Pukštas, Filip Krovinović, Laszlo Kleinheisler, Zvonimir Šarlija, Emir Sahiti i već spomenuti Prpić, dakle sedmorica iz prve momčadi.

Prvu prigodu imao je Hajduk kada je dva puta pucao Leon Dajaku, najprije mu je obranio Koprivec, a drugi pokušaj išao je u gredu. Malo zatim imali su domaći malo nakon toga kada je pucao Nkada, ali mu je obranio Kalinić. Uskoro su domaći zatresli mrežu, ali pogodak nije priznat zbog zaleđa.

U sastavu domaćih bili su nekadašnji hajdukovci Franjo Prce i Tino Blaž Lauš koji je na posudbi u Sloveniji.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Momčad Kopra bila je opasna iz par prekida, no priliku za gol imao je Aleksandar Trajkovski koji je igrao lijevo krilo, pucao je iskosa, ali je Koprivec bio na mjestu.

Dvije velike prigode imali su Slovenci nakon pola sata igre, pucali su su Nkada i Marsetić koji je iz blizine promašio vrata, uputio je paralelno s golom s tri metra. Uslijedile su potom prilike Tomeka kojemu je obranio Kalinić, a na drugoj strani je Roku Brajkoviću Koprivec obranio iz izgledne situacije u padu poluvolejem.

Bila je to najbolja prilika Bijelih u prvom dijelu, uspjeli su njome skinuti pritisak barem za kratko. Uslijedila je još jedna šansa, ovaj put ju je imao Trajkovski, ali Splićani nisu uspjeli zabiti. Potom su Bijeli bili ponovno blizu gola, ali je udarce Yassinea Benrahoua i Filipa Čuića zaustavio Koprivec, a ni Dajaku nije iskoristio dobara ubačaj.

Na početku drugo dijela ušao je Nikola Kalinić umjesto Trajkovski i zauzeo mjesto centralnog napadača, dok je Čuić posto polušpica. Novo je bilo da je Benrahou stao desno, a Dajaku lijevo, isprobao je Karoglan i tu varijantu. Ulaskom Filipa Uremovića, Mikanović se preselio na lijevog beka za kojim je Karoglan u potrazi za Jadranski derbi.

Od 61. minute u igru je ušao i Livaja, po prvi put nakon Kalinićeva povratka bili su zajedno na terenu u utakmici, trener Bijelih ja morao i tu kombinaciju zaigrati. Promijenio su se sustav, njih dvojica bili su špice u sistemu 4-4-2 u rombu. Uvježbavali su se jer nije slučajno Kalinić vraćen kako bi bio podrška najboljem igraču Bijelih.

Taman kada se činilo da će Hajduk stisnuti i doći do pobjede s takvim napadačkim arsenalom, domoći su poveli, pogodak je sa 16 metara ljevicom dao nekadašnji igrač Lokomotive Gabriel Groznica.

Probao je u 75. minuti šut s distance mladi Noa Skoko, ali je lopta prošla malo pokraj vrata. Malo nakon toga Livajin šut zapeo je u bloku slovenske obrane. Malo zatim je Livaja kasnio na ubačaj Skoke sa strane, no otklonila je opasnost slovenska obrana.

Ipak, Hajduk je na kraju uspio izjednačiti kada je Benrahou iz blizine pogodio s druge vratnice na dodavanje Livaje za 1-1, tako da su Bijeli neporaženi na pripremama.

Dodajmo da je na utakmicu navratio slovenski izbornik Matjaž Kek koji je svojevremeno bio želja Hajdukova predsjednika Lukše Jakobušića, a vidjeli smo i Branu Oblaka, legendu Bijelih iz sedamdesetih godina

KOPER – HAJDUK 1-1 (0-0)

Koper. Stadion Bonifika. Gledatelja 2000: Sudac: Mihael Antič (Slovenija).

Koper: Koprivec – Tepšić, Mittendorfer, Prce, Diaby, Tomek, Lauš, Marsetič, Jelenič, Nkada, Sule (još su igrali: Curcija, Sidibe, Mrkela, Pabai, Pavlovič, Groznica Ankrah, Petriško, Osuji, Ruedl, Mulahusejnović). Trener: Aleksandar Radosavljević

Hajduk: L. Kalinić (od 74. Buljan), Brajković, Mikanović (od 82. Durdov), Elez, Hrgović (od 46. Uremović) – Kalik, Odjidja Ofoe – Dajaku (od 61. Livaja), Benrahou, Trajkovski (od 46. N. Kalinić) – Čuić (od 67. Skoko). Trener: Mislav Karoglan.

Strijelci: 1-0 – Groznica (66.), 1-1 Benrahou (87)..



Tagovi

HajdukNK Hajduk SplitKoperprijateljske utakmicepripremepripremne utakmice

Ostale Vijesti