Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Hajduk prijavio igrača Varaždina, klub stao u njegovu obranu: „Da se išta od toga dogodilo, reakcije bi bile bitno drugačije“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.08.24. | 18:19

Iz Varaždina ističu kako pregledom snimke ne vide zašto je Hajduk prijavio njihovog igrača.

Ovog četvrtka HNL javnost ostala je pomalo šokirana kada je postalo poznato da je Hajduk službeno prijavio nogometaša Varaždina Juricu Poldrugača jer je, kako se u prijavi navodi, pljunuo i opsovao skupljača lopti u sudačkoj nadoknadi dvoboja između Hajduka i Varaždina na Poljudu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dalmatinski portal napisao je da je Poldrugač, nezadovoljan brzinom vraćanja lopte, pljunuo 14-godišnjeg skupljača lopti u lice, a sve su zabilježile kamere klupske televizije, ali vidjeli su događaj i svjedoci.

No, potom se na tu istu temu oglasio NK Varaždin koji je, za razliku od Hajduka, na svojoj službenoj stranici objavio priopćenje na spomenutu temu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

„NK Varaždin je službeno prvu informaciju o navodnom incidentu koji uključuje našeg igrača Jurica Poldrugač na utakmici 3. kola HNL zaprimio dana 22. 8. 2024. u 13.00 od strane Hrvatskog nogometnog saveza dok je neslužbeno za incident doznano iz medija tokom jutra navedenog dana. Smatramo normalnim, kao što je običaj u komunikaciji između svih ostalih klubova članova HNL ali i nižih rangova, prvo uputiti i prijaviti odgovornim osobama kluba navedeni navodni incident kako bi se prije uključivanja javnosti, nastojao međusobno razriješiti isti.

NK Varaždin uvijek se zalagao i zalagat će se za fer i korektno ponašanje kako na sportskim terenima tako i van njih te osuđujemo bilo kakve postupke kojima nije mjesto na sportskim terenima i narušavaju sigurnost sudionika utakmice odnosno sami integritet nogometne igre.

Uvidom u dobivenu snimku, jasno je vidljivo ono što se dešavalo zadnjih 20-ak minuta utakmice, a to je namjerno odugovlačenje s povratkom lopte u igri od strane pobirača HNK Hajduk, što se više puta upozoravalo i službene osobe utakmice da obrate pozornost. Nadalje, daljnjim pregledom snimke ne vidimo materijala za koji je HNK Hajduk prijavio našeg igrača, jer da se išta od navedenog i desilo – reakcija pobirača lopti i glavnog svjedoka bila bi drugačija od one na snimci."



Tagovi

HajdukNK VaraždinVaraždinJurica PoldrugačJurica PoldrugačHNSHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti