Slavko Midžor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL

Hajduk pobjegao Dinamu i Rijeci na +4! Slavenu nepriznata dva gola, a drugi gostujući sporan

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 20.10.24. | 17:53

Splićani nakon lošeg ulaska u utakmicu stigli do važne pobjede, odmaknuli su konkurenciji

Hajduk je vodeći s četiri boda prednosti u odnosu na Dinamo i Rijeku nakon pobjede 2-0 u Koprivnici nad Slaven Belupom koji je mogao u prvom dijelu voditi s dva razlike, ali oba gola mu nisu priznata zbog zaleđa. Splićani su izdržali teško razdoblje, pa potom zabili dva gola koja su se u konačnici pokazala presudnima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Upisali su devetu uzastopnu pobjedu nad Koprivničancima, deset kola su neporaženi u HNL-u, tako da ide sve po planu što se tiče splitskog sastava koji pod talijanskim trenerom zna igrati na rezultat i ne srami se braniti kada dođe do njega.

U kadru Hajduka nije bilo Nike Sigura koji se ozlijedio u subotu na posljednjem treningu, pa nije participirao u Koprivnica. Procjena je da se radi o lakšoj ozljedi te bi u konkurenciji trebao biti za sljedeći susret s Lokomotivom.

Prva opasnost zbila se pred vratima Hajduka kada je ubacio Ivan Ćubelić, a Tomislav Božić udarcem glavom umalo iznenadio Ivana Lučića koji se spasio iz drugog pokušaja.

Lučić je u sedmoj minuti imao izlet s vrata, pa je lopta došla do Ivana Dolčeka koji je probao sa 18 metara, ali je pucao visoko. Bila je to sjajna prigoda za domaće...

Domaći su zatresli mrežu u 13. minuti, pogodio je Mihail Caimacov na dodavanje Dolčeka koji je prevario nesigurnog Lučića, no pogodak nije priznat, bilo zaleđe u začetku akcije.

Hajduk imao sreće i u 16. minuti kada je zabio Ilija Nestorovski na ubačaj Caimacova, međutim je u startu napada bio u nedozvoljenom položaju, pa je Anti Čulini iz VAR sobe javljeno da nema gola.

S pravom se trener Hajduka Gennaro Gattuso pribojavao ove utakmice, bez obzira što je Slaven Belupo posljednji na ljestvici. Teško su Splićani izlazili na suparničku polovicu, domaći su ih propisno stisnuli na početku.

Slaven je u 22. minuti imao slobodni udarac s obećavajuće udaljenosti, sa 18 metara je Nestorovski snažno opalio preko vrata.

Prvo što je Hajduk stvorio bio je udarac Stipe Biuka nakon proigravanja petom Anthonyja Kalika, ali Božić je bio u bloku. I u idućem napadu u 37. minuti su Splićani bili opasni, pucao je Leon Dajaku sa 18 metara, ali je Ivan Sušak obranio.

Nakon što u preživjeli opasnosti, Splićani su uspjeli zabiti uz pomoć domaćih. Ivan Rakitić će izveo slobodni udarac, a loptu je glavom u vlastitu mrežu skrenuo nesretni Božić za – 0-1.

Još jedan prekid iz dobre pozicije imao je domaćin u 43. minuti, no nekadašnji hajdukovac Ćubelić natjerao je Lučića na paradu.

Hajduk je potom skinuo okove, početo igrati nakon vodstva, pa je tako stigao i drugi gol. Biuk je napravio ono zbog čega je doveden, nakon driblinga pogodio daljnji kut za 0-2. Međutim, dugo se vijećalo hoće li pogodak biti priznat, zbog mogućega ranijeg prekršaja Ismaëla Dialla na Petru Bosecu, ali je ipak Čulina iz VAR sobe dobio 'zeleno svjetlo' unatoč spornoj situaciji.

Trener domaćih Mario Kovačević u svlačionici je tijekom stanke ostavio Bosec, a u igru je ušao Robert Murić kao najava pokušaja stizanja zaostatka.

Izazvalo je to određene promjene, Alen Grgić otišao je na desni bok, Dolček na lijevo krilo, a Murić je stao na desnu stranu.

Ipak, Hajduk je prvi zaprijetio, izglednu priliku nije iskoristio Zvonimir Šarlija, iz blizine je pucao pokraj vrata.

Šarlija se u 70. minuti ozlijedio nakon starta, pa je napustio igru, a tom valu su osim Josipa Eleza koji ga je zamijenio, ušli još Rokas Pukštas i Dario Melnjak.

Nastupio je i Bruno Durdov, a Hajduk se do kraja organiziran oobranio i nakon susreta proslavio pobjedu sa svojim navijačima.

SLAVEN BELUPO – HAJDUK 0-2 (0-2)

Koprivnica. Stadion Ivan Kušek Apaš. Gledatelja: 3500. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Pomoćnici: Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Luka Pušić (Zagreb). Četvrti sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). VAR: Fran Jović (Zagreb). AVAR: Zdenko Lovrić (Đakovo).

Strijelci: 0-1 Božić ag. (39., Rakitić), 0-2 Biuk (44., Diallo)

Slaven Belupo (4-2-3-1): ): Sušak – Bosec (od 46. Murić), Božić, Kovačić, L. Lučić – Ćubelić (od 88. Šakota), Liber (od 79. Jelić Balta) – Dolček (od 62. Martinović), Caimacov (od 62. Jagušić), Grgić – Nestorovski.

Hajduk (4-2-3-1): I. Lučić – Hrgović, Šarlija (od 70. Elez), Uremović, Diallo (od 77. Durdov) – Krovinović, Rakitić – Dajaku (od 57. Bamba), Kalik (od 71. Pukštas), Biuk (od 71. Melnjak)– Livaja.

Žuti kartoni: Nestorovski, Ćubelić (Slaven Belupo), Uremović (Hajduk).

Crveni kartoni: -. 



Tagovi

Slaven BelupoHajdukHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti