Hajduk došao Dinamu na -5, Cibalia pala na Poljudu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.04.18. | 22:00

Mađari presudili Slavoncima.

Nakon pobjede Osijeka u Maksimiru sve oči su bile uperene u dvoboj Hajduka i Cibalije. Splićani su izdržali pritisak i rutinski dobili Vinkovčane s 4:0, a golove su postigli Futacs i Radošević dok je Gyurcso bio dvostruki strijelac.

Hajduk se od početka utakmice nametnuo na terenu, Cibalia praktično nije prelazila centar i bilo je samo pitanje vremena kada će vratar Šubarić kapitulirati. Dogodilo se to u 19. minuti nakon sjajne akcije mađarskog dvojca Futacs-Gyurcso. Robusni centarfor spustio je loptu sunarodnjaku koji je otprve opalio i doslovno probio golmana Cibalije.

Na idući gol se čekalo do 43. minute kada Bašić sjajno centrira, a Futacs pokazuje zašto je bio najbolji strijelac lige prošle sezone. S 2:0 se odlazi na odmor uz totalnu dominaciju Kopićeve momčadi.

U drugi dio Splićani su ušli kao da je rezultat 0:0, stalno su napadali goste što je rezultiralo s nova dva gola u njihovoj mreži. Prvi od njih je remek-djelo Radoševića koji je sjajno opalio s više od 20 metara i pogodio donji desni kut Šubarićevog gola.

Nakon trećeg gola utakmica se smirila, igralo se bez prilika i kada se činilo da će završiti 3:0 ukazao se Gyurcso i zabio dvoj drugi, a četvrti Hajdukov gol na utakmici. Tudor je sjajno ubacio i Mađar je opet iz prve pogodio gol.

Hajduk je došao na samo pet bodova zaostatka u odnosu na Modre i prvenstvo se definitivno „zakuhalo“ i čeka nas jako zanimljiva završnica. Cibalia je ostala posljednja momčad lige s 24 boda koliko ima i Istra 1961, a Rudeš im bježi dva boda. Ova je pobjeda najbolja moguća uvertira za najveći hrvatski derbi, onaj između Hajduka i Dinama, koji je na rasporedu ove nedjelje od 17 sati.

Prva HNL, 30. kolo

Hajduk – Cibalia 4:0

(FOTO: Pixsell, Screenshot)


Tagovi

Adam GyurcsoMarko FutacsJosip RadoševićCibalia

Ostale Vijesti