Marko Dimic/PIXSELL
Marko Dimic/PIXSELL

Hajduk bez kalkulacija u Belišću, domaći pripremaju feštu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.10.21. | 09:45

Splićani u osmini finala Kupa gostuju kod trećeligaša s istoka Hrvatske

Belišće i Hajduk danas u 15 sati igraju utakmicu osmine finala Kupa Hrvatske. Splićani na krajnji sjeveroistok Hrvatske stižu s jasnim ciljem da prođu dalje u borbu za Rabuzinovo sunce, veliki su favoriti protiv Belišćana koji su pri vrhu 3. HNL Istok. Dolazak Hajduka u Slavoniju uvijek je praznik nogometa, sigurno će na Gradskom stadionu u Belišću imati veliku podršku.

Domaća momčad je mlada i željna dokazivanja, vodi je iskusni trener Davor Rupnik koji će znati snimiti sve slabije strane Hajduka. S druge strane, Jens Gustafsson poziva na ozbiljnost i odgovornost, nakon tri utakmice bez pobjede te uz očajnu realizaciju Hajduk u Belišću želi pobjedu bez stresa.

To naravno neće doći samo od sebe, Kup uvijek skriva potencijalne opasnosti i zamke za favorite, ako ne uđu u utakmicu s maksimalnim angažmanom.

Belišće u momčadi ima dosta igrača koji su prošli školu nogometa u Osijeku ili u Akademiji Krpan/Babić, a najzvučnije ime je Silvio Anočić, 24-godišnjak koji je prije sedam godina iz Osijeka prešao u talijanskog giganta Romu. Igrao je svojevremeno za mlade reprezentativne uzraste, u Rimu je imao dosta problema s ozljedama pa se nakon kratke epizode u Šibeniku skrasio u Belišću.

U 3. HNL Istok Belišćani su trenutno drugoplasirani s tri boda manje od vodećeg Vukovara '91, u dobroj su formi i postižu dosta golova, već 31 u 12 prvenstvenih utakmica.

Međutim, jasno je da su hajdukovci veliki favoriti, sve osim pobjede Hajduka bila bi senzacija. A sigurni smo da bi loš ishod značio kraj za Jensa Gustafssona. Šveđanin je zasad siguran na klupi, mora pronaći način kako da momčad izađe iz realizacijske krize pa zato smatramo da će u Belišću utakmicu početi bez kalkulacija. S najjačim raspoloživim snagama, da vrati poljuljano samopouzdanje cijeloj momčadi. Veliki problem su ozljede veznjaka, nema Krovinovića, Vukovića, Čuića i Fossatija, ali dovoljno je kvalitete u momčadi da računaju na pobjedu u Belišću.

Utakmica u Belišću igra se s početkom u 15 sati, glavni sudac je Ivan Vučković iz Zagreba.

OČEKIVANI SASTAVI

Belišće: Stanić, Zebec, Salapić, Anić, Radovanović, Anočić, Vinogradac, Poljak, Kovačić, Damjanović, Pačar

Hajduk: Subašić Lovrencsics, Simić, Katić, Melnjak, Atanasov, Sahiti, Biuk, Livaja, Ljubičić, Mlakar


Tagovi

HajdukBelišćeHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti