Jan Woitas/DPA
Jan Woitas/DPA

Gvardiol ima novog sportskog direktora, a bivši klub će za ovaj transfer dobiti čak pola milijuna eura!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 07.03.23. | 14:02

Još jedno oko koje će budno pratiti i Gvardiola i njegove suigrače, ali i buduća imena

RB Leipzig nema sportskog direktora od 2021. godine, ali ta vremena su sada prošla - Rouven Schröder preuzima tu dužnost.

"Stvarno se veselim novom izazovu u Leipzigu. RBL je jedan od najboljih klubova u Bundesligi i redovito igra u Ligi prvaka - želim pomoći u sljedećim koracima u razvoju kluba", rekao je Schröder.

Transfer je najavljivan dugo vremena, a Leipzig je u utorak objavio da je 47-godišnjak stigao u klub. On bi trebao započeti svoj posao kao desna ruka sportskog direktora Maxa Eberla od 1. travnja. Iz kluba nisu dali nikakve konkretne informacije o razdoblju ugovora, u poruci se govori samo o "dugoročnom ugovoru".

Schröder je napustio Schalke 04 prije četiri i pol mjeseca iz "osobnih razloga", kako je rekao član uprave Peter Knäbel, a bivši klub novog sportskog direktora Leipziga će za taj transfer dobiti pola milijuna eura odštete jer je s njima imao ugovor do 2024., piše Kicker.

"Dobivamo sjajno pojačanje. Rouven radi sjajan posao na području skautinga. Dobivamo apsolutnog stručnjaka koji je pokazao jako dobro oko za nove igrače", rekao je Eberl o novom suradniku i inače bliskom prijatelju čiji će fokus rada biti skautiranje i planiranje momčadi, javljaju njemački mediji. (eg)




Tagovi

LeipzigRB LeipzigBundesliga

Ostale Vijesti