REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Guardiola oduševljen povratkom Gündoğana : „Bili smo jako iznenađeni, ali odmah smo rekli da“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.08.24. | 15:30

Dobio je dres s brojem 19, a tranzicija na novu/staru sredinu trajat će… Evo, već je završila!

Jedan od najneočekivanijih transfera ovog prijelaznog roka zasigurno je povratak İlkaya Gündoğana u Man City. Nakon samo godinu dana u Barceloni, gdje je igrao sjajno, Gündo se kao slobodan igrač, baš kako je i došao u klub, vratio u Man City, momčad čije je boje branio od 2016. do 2023. i s kojom je osvojio sve što se osvojiti moglo. Nakon što su doveli, odnosno vratili, Danija Olma u svoje redove, Barcelona se jednog velikog ugovora i važnog igrača morala riješiti, a na kraju je najkraću slamku izvukao 33-godišnji Nijemac. Hansi Flick mu je poručio kako ga ne vidi u udarnoj postavi Barcelone, na što je Gündoğana reagirao prilično odlučno – pustite me da idem. I otišao je, odnosno vratio se, svojem domu, Manchester Cityju, a tamo ga je otvorenih ruku dočekao Pep Guardiola.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

„Bilo je to veliko iznenađenje. No, takve stvari se događaju“, rekao je Guardiola kad su ga pitali kako je reagirao kad je čuo da bi se Gundo mogao vratiti kući.

„Poznajemo ga jako dobro. Ne samo ja, već svi u klubu. U Barceloni je igrao jako dobro, stoga nismo imali nikakve dileme trebamo li ga dovesti ili ne. Oduševljen sam što se vratio. On se nije došao ovdje umiroviti ili živjeti u prošlosti što smo sve zajedno ostvarili. Kad mi je Txiki rekao kakva je situacija, odmah smo rekli – da, želimo ga ovdje“, dodao je Guardiola.

Gündoğan je dosad u dresu Cityja skupio 304 nastupa, 60 pogodaka i 38 asistencija, dok je prošle sezone u dresu Barcelone u svim natjecanjima skupio 51 nastup uz pet pogodaka i 14 asistencija. S novim/starim klubom potpisao je jednogodišnji ugovor uz mogućnost produljenja.

„Vratio sam se… I nadam se da ću nastaviti tamo gdje sam stao u ljeto 2023. godine. Hvala svima koji su ovaj povratak učinili mogućim. Sedam godina u dresu Cityja bilo je sjajno, sretan sam što sam opet ovdje. Idemo, City“, poručio je 33-godišnji Nijemac.

Inače, Gündoğan je prošle sezone u dresu Bacelone kreirao 97 velikih prilika za pogodak u La Ligi, a to je najbolji kreatorski učinak jednog igrača još od sezone 09./10. kad je 109 velikih prigoda za pogodak kreirao Xavi. I to pod vodstvom Pepa Guardiole!



Tagovi

Ilkay GündoganManchester CityPep GuardiolaPremier liga

Ostale Vijesti