BERNADETT SZABO/Action Images
BERNADETT SZABO/Action Images

Guardiola iznerviran pitanjem o nizu pobjeda: "To je zato jer imamo para i kupujemo nevjerojatne igrače"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.02.21. | 09:55

Samo mu Liga prvaka fali u Cityju.

Manchestern City jučerašnjim je slavljem 'kod' Borussije iz Monchengladbacha (0:2) napravio veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka.

>>> Bernardov glavomet ušutkao 'domaćina' u Budimpešti (VIDEO)

Ono što je zanimljivih iz statističke perspektive jeste činjenica da je Cityju to ujedno bilo i 19. uzastopno slavlje u svim natjecanjima u kojima Građani sudjeluju. U Premier ligi imaju poveću prednost pred konkurencijom te su izvjesni osvajači titule nakon prošle godine koju su prepustili Liverpoolu, a osim toga, u drugim natjecanjima u kojima su još uvijek "živi", kao što su Liga kup te FA kup, stigli su do same završnice te su glavni favoriti.

Ipak, svima je znano da Pepu Guardioli motiv nije osvajanje ovih natjecanja - premda ih ne bi odbio - nego mu je velika želja Liga prvaka, jedini trofej koji nedostaje klubu s Etihada u klupskim vitrinama. Od dolaska u Manchester, prije pet godina, Guardiola je osvojio brojne nagrade i priznanje, iako mu kao najveća zamjerka ostaje to što je dosad svake sezone ostajao 'kratak' u nokaut fazi najelitnijeg klupskog natjecanja.

Iako je njegova trenerska veličina nepobitna, zasigurno Cityju ne bi išlo baš tako dobro i fluidnu u svim tim natjecanjima da nije tržišne moći kluba koji uz PSG važi za najbogatiji na svijetu, obzirom na također ne baš najveću tradiciju u gradu gdje je United još uvijek neka vrsta 'starijeg brata', na isti način na kojem je njegovom jučerašnjem protivnika baš Borussija iz Dortmunda neka vrsta tog nomenklaturnog antipoda.

Nakon utakmice, održao je press konferenciju, na kojoj je neizbježno pitanje bilo koja je tajna uspjeha njegove momčadi tj. aktualnog niza od 19 pobjeda, na što je Španjolac hladno odgovorio "Imamo puno para pa kupujemo puno nevjerojatnih igrača".

Sarkazam mu može biti obrambeni mehanizam, ali je činjenica da je na dovedene igrače u njegovoj eri klub potrošio gotovo milijardu eura, a sezona će, unatoč svim osvojenim naslovima, najvjerojatnije biti otpisana ne osvoje li Građani kontinentalni trofej i ove sezone.


Tagovi

Manchester CityPep Guardiola

Ostale Vijesti