Guardiola dobio upozorenje da ne smije sa sobom povesti igrače iz Bayerna

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.03.16. | 14:49

Počasni predsjednik minhenskog Bayerna Franz Beckenbauer je upozorio Pepa Guardiolu kako bi bilo neprihvatljivo da pokuša odvesti bilo kojeg člana minhenskog kluba u Manchester City kojeg preuzima na ljeto.

Pep Guardiola je dogovorio trogodišnju suradnju na Etihadu, a klupu 'Građana' preuzima kada mu istekne ugovor s Bavarcima na kraju sezone. S obzirom na to, pojavile su se špekulacije kako će sa sobom povesti neke igrače, poput Manuela Neuera i Davida Alabe.

Bild je jučer objavio kako nije uspio u svom naumu da uvjeri Alabu u dolazak u City, a cijelu je priču ubrzo demantirao izvršni direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge. I sam Guardiola je ranije rekao kako nema namjeru pokupiti bilo kojeg člana momčadi.

Beckenbauer je istaknuo kako vjeruje da će se Guardiola toga držati i poslao mu je upozorenje:

To se ne smije dogoditi. Nadam se da Guardiola to ne bi učinio. To je neprihvatljivo“.

Rummenigge je u prosincu rekao svi igrači koji ostanu pod ugovorom na Allianz Areni, znači da nema govora o nikakvoj prodaji, a Arjen Robben je također izrazio uvjerenje kako ne vjeruje da bi Pep ikada pokušao uvjeriti neke igrače da ga slijede.

Beckenbauer je dodao i kako Guardiola mora biti vrlo oprezan kako ne bi do kraja sezone zanemario još uvijek svoju momčad. Zbog toga se nakon objave kako preuzima City na kraju sezone i pojavila velika zabrinutost u redovima minhenskog kluba jer se postavljalo pitanje hoće li svoj posao na Allianz Areni odraditi do kraja i kako se od njega očekuje.

Mislim da je teško svakome tko je uključen u cijelu priču. Uvijek će biti špekulacija. Razumijem da on želi dovesti igrače za Manchester City na proljeće i ako to čini u svoje slobodno vrijeme, onda je to u redu, sve dok ne zanemaruje svoje obaveze u Bayernu“, poručila je njemačka legenda.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Pep GuardiolaFranz BeckenbauerBayernManchester City

Ostale Vijesti