REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Gruzijac koji je oduševio na Euru potpisao za Lyon

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.07.24. | 19:20

Ugovor je potpisan na četiri godine

Gruzijski napadač Georges Mikautadze (23) karijeru će nastaviti u Lyonu, objavio je francuski prvoligaš.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Gruzijac je potpisao ugovor na četiri godine, a u Lyon dolazi iz Metza za 18.5 milijuna eura, te mogućih dodatnih 4.5 milijuna eura bonusa, kao i milijun eura za svaki budući transfer.

Mikautadze se tako vraća u Lyon u kojem je rođen i u kojem odrastao u Gerlandu, kvartu u kojem se nalazio stari stadion Lyona. U redovima Lavova je igrao do 15. godine kada je prešao u Saint-Priest, a zatim u Metz.

Iz Metza je početkom prošle sezone potpisao za Ajax, ali se nije uspio izboriti za mjesto u momčadi Kopljanika pa se u siječnju vratio u Metz na posudbu do kraja sezone. Metz je početkom srpnja otkupio njegov ugovor s Ajaxom za 13 milijuna eura, a svega tri tjedna kasnije prodan je Lyonu.

Nagađalo se kako bi jedno od otkrića proteklog Eura karijeru mogao nastaviti u Monacu, no Lyon je poslao izdašniju ponudu.

"Udvarali su mu se diljem Francuske i Europe, ali Georges Mikautadze uvijek je prednost davao Lyonu. Njegova privrženost klubu i njegova velika odlučnost bit će neprocjenjiva vrijednost za mnoge izazove koji su pred nama," objavio je klub.

Gruzijski reprezentativac je na Euru u Njemačkoj postigao tri gola podijelivši nagradu za najboljeg strijelca zajedno s još pet igrača. Tri gola zabili su i Englez Harry Kane, Španjolac Dani Olmo, Nijemac Jamal Musiala, Nizozemac Cody Gakpo, te Slovak Ivan Schranz.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Georges Mikautadzegruzijska nogometna reprezentacijaEuro 2024Ljetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti