Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Grubišno Polje sprema feštu za Bijele, to su čari Kupa! Gattuso testira Antunovića umjesto Livaje

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.09.24. | 08:01

Utakmica Bilogora '91 – Hajduk igra se u 16.30 sati (MAXSport 1)

Fešta se sprema u Grubišnom Polju gdje ovog utorka s početkom u 16.30 sati (MAXSport1) domaćoj Bilogori '91 dolazi Hajduk.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Stadion Bilogorac bit će pun, interes je velik, domaći su ga danima najavljivali plakatima na kojima je Marko Livaja kao najbolji igrač Hajduka, ali njega ovaj put neće biti.

Trener Hajduka Gennaro Gattuso odlučio je dati poštedu junaku Derbija, a ovaj susret prekočit će Ivan Rakitić, Filip Krovinović, Filip Uremović i Ismaël Diallo koji je suspendiran zbog crvenog kartona koji nije trebao dobiti u Zagrebu.

Za domaće koji su vodeći u Trećoj NL Sjever ovo je utakmica za uživanje, trener Željko Ostrman, moći će testirati svoju momčad protiv jednog Hajduka, vidjeti kakav otpor mogu pružiti u kontekstu borbe za viši rang. Na prvoj prepreci su izbacili Zagoru iz Unešića, klub koji je bio specijalist za Kup, svojevremeno igrao s Dinamom na Borovištu kada su bili top priča u Hrvatskoj.

Sada ta uloga pripada Bilogori '91 u 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa, igra se samo jedna utakmica, a za ovo natjecanje često se kaže da je sve moguće...

Objektivno teško, jer Hajduk će nastupiti sa sastavom u kojemu će biti mladih, željnih dokazivanja te onih koji su u pričuvi te će se htjeti nametnuti Gattusu. Posebice napadač Mate Antunović koji bi trebao dobiti priliku od prve minute kako bi pokazao svoje golgeterske sposobnosti, jer pokraj ovakvog Livaje teško može u jačim utakmicama do minutaže.

Vrijedi to i za Marka Capana koji je na početku sezone bio starter dok se Bijeli nisu ekipirali te dok Rakitić nije uskočio u prvi sastav. Spominjali smo Lovru Kalinića, njemu dokazivanje ne treba, kapetan će predvoditi Bijele u Grubišnom Polju i protiv Gorice u subotu, plan je da brani svako malo kako bi bio spreman u svakom trenutku uskočiti umjesto prvog vratara Ivana Lučića.

Utakmica Bilogora '91 – Hajduk igra se s početkom u 16.30 sati (MAXSport 1). Sudac je Toni Dadić (Zagreb). Pomoćnici su Jerko Crnčić (Vrbovec) i Filip Lovrić (Zagreb). Četvrti arbitar je Martin Turčin (Trsteno).

OČEKIVANI SASTAVI:

Bilogora '91 (4-2-3-1): Gavravnović – Vicić, Š. Horvat, Majtanić, Hajdarović – Pleić, Ostrman – Kunštek, Pačko, N. Matić – Araujo.

Hajduk (4-2-3-1): Kalinić – Sigur, Šarlija, Elez, Hrgović – Pukštas, Capan – Dajaku, Benrahou, Biuk – Antunović.



Tagovi

Bilogora '91HajdukGennaro GattusoMarko LivajaMate AntunovićHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti