GRAFIKA: Pogledajte kako će Hrvatska izgledati na Svjetskom prvenstvu 2022.!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 27.03.17. | 13:18

Redakcija Germanijaka donosi svoju viziju reprezentacije Hrvatske na SP-u 2022.

Po uzoru na neke strane reprezentacije koje su nedavno objavile hipotetske postave svojih država na Svjetskom prvenstvu u Kataru koje će se održati za nešto manje od pet godina, redakcija Germanijaka odlučila se poigrati s hrvatskom izabranom vrstom i složila udarnu jedanaestorku s kojom će hrvatska jurišati na svjetski naslov 2022. Ili barem drugi krug.

S obzriom na profil igrača, s kojim raspolažemo, odlučili smo se za 4-3-3 formaciju koja se vrlo lagano može transformirati u 4-2-3-1.

Na vratima će stajati Lovre Kalinić koji će za vrijeme Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. imati 31 godinu, što su najbolje godine za vratare. No, za vratom bi mu mogao puhati Dinamov dvojac Dominik Livaković i Adrian Šemper koji će 2022. imati 27, odnosno 24 godine.

Na bekovskim pozicijama, kako sada stvari stoje neće biti velika gužva. Šime Vrsaljko će tada imati 30 godina i još će biti u naponu snage. No umjesto Vrsaljka na desnom beku, i Borne Sose, koji će tada imati 22, na lijevom, mi smo se odlučili za tada 26-godišnjeg Tina Jedvaja na desnom beku, i iskusnog Vrsaljka na lijevom, poziciji koju je igrao nekoliko puta u svojoj karijeri.

Stoperske pozicije držat će iskusni Domagoj Vida (32) i Matej Mitrović (28), koji su u paru prvi puta zaigrali nedavno protiv Ukrajine, dok će s klupe priliku čekati Marko Lešković (31), Filip Benković (23), Josip Elez (26), Jozo Šimunović (27), a možda i Dejan Lovren koji će tada imati 32, ali ne znamo hoće li tada Ante Čačić još uvijek voditi reprezentaciju, odnosno kakvo će biti Lovrenovo stanje s ozljedama.

Trojac u veznom redu će, prema redakciji Germanijaka, sačinjavati  29-godišnji Marcelo Brozović, 27-godišnji Mateo Kovačić i Marko Rog (26), dok će kao zapete puške s klupe priliku čekati Mario Pašalić (27), Franko Andrijašević (30), Ante Ćorić (23) i Nikola Vlašić (23), a u kadru reprezentacije još bi mogli biti Ivan Rakitić (33) i Milan Badelj (32), dok će Luka Modrić imati 35 i za očekivati je kako ga neće više biti u kadru. No, nikad se ne zna.

Krilni napadači trebali bi biti Marko Pjaca (26) i Ivan Perišić (32), a s klupe bi priliku trebali čekati Alen Halilović koji će tada imati 24 i kao i Josip Brekalo. Iz prikrajka bi mogao prijetiti i Robert Murić koji još uvijek nije iskazao svu raskoš svojeg talenta.

Do World Cupa 2022. od reprezentacije bi se mogli oprostiti Mario Mandžukić i Nikola Kalinić koji će tada imati 34 godine, a priliku u špici napada bi trebao dobiti Andrej Kramarić koji će tada imati 30 godina. No, tu dolazimo do malog problema.  Ne nazire se napadač koji bi u ovom trenutku uz Kramu mogao tada biti na najvišoj razini. Najbliži toj ulozi za sada se čini Stipe Perica (21), s obzirom na to da je jako teško očekivati kako će se poput Marka Livaje uspjeti ugurati u najjaču hrvatsku vrstu.

Piše: Niko Rukavina

(Foto: Pixsell/Grafika)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Lovre KalinićMatej MitrovićDomagoj VidaŠime VrsaljkoTin JedvajDominik LivakovićAdrian ŠemperBorna SosaJosip ElezJozo ŠimunovićMarko LeškovićFilip BenkovićDejan LovrenAnte ČačićMarcelo BrozovićMateo KovačićMarko RogMario PašalićFranko AndrijaševićAnte ĆorićNikola VlašićIvan RakitićMilan BadeljLuka ModrićAndrej KramarićStipe PericaMarko LivajaMarko PjacaIvan PerišićAlen HalilovićJosip BrekaloRobert Murić

Ostale Vijesti