GRAFIKA: Kako bi izgledala momčad Manchester Uniteda sastavljena samo od igrača poniklih u klubu?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.04.16. | 13:05

Lijepo je bilo biti navijač Manchester Uniteda za vrijeme ere Sir Alexa Fergusona.

Redakcija Germanijaka u seriji tekstova istražuje kako bi izgledale momčadi europskih velikana sastavljene samo od igrača poniklih u klubu. Do sada smo obradili Liverpool, a sljedećih tjedana pratite i ostale klubove…

Osim što je klub redovno osvajao trofeje te se nametnuo kao najuspješniji engleski klub u povijesti, dobar dio momčadi sastavljen je bio od domaćih igrača. David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes, braća Neville – svi su oni izašli iz akademije kluba s Old Trafforda pa se samim time i navijačima bilo lakše identificirati s takvom momčadi.

Sad je situacija prilično drukčija. U Manchester Unitedu glavne uloge imaju stranci, a domaćih igrača je puno manje nego u Fergusonovo vrijeme. No, i sada Van Gaal može računati na puno više igrača poniklih u klubu nego što to, primjerice, može napraviti Jürgen Klopp.

U 'našoj' idealnoj momčadi sastavljenoj od aktivnih igrača koji su ponikli u Manchesterovoj akademiji našli smo mjesta za četiri igrača koji su još uvijek na Old Traffordu, a redom se radi o mladim igračima. Tako je jedno od tri stoperska mjesta u našoj pomalo čudnoj formaciji zauzeo Paddy McNair, na lijevom boku je Cameron Bortwick-Jackson, desno krilo zauzima Jesse Lingard, a u vrhu napada je Marcus Rashford, najveća zvijezda od svih nabrojenih.

Što se tiče ostatka momčadi, imali smo problema sastaviti vezni red pa smo se na kraju odlučili na ovu čudnu formaciju s tri stopera, dva beka, dva klasična veznjaka, dva krila i jednim napadačem. Na papiru izgleda kao da ovakva momčad ne bi mogla funkcniorati zajedno, ali mi smo sigurni da ipak bi.

Na golu je Tom Heaton, 30-godišnjak iz Burnleyja koji nije odigrao niti jednu utakmicu za seniore Uniteda, ali bi vrlo lako mogao otići na Europsko prvenstvo u Francuskoj. Roy Hodgson ga je zvao na nekoliko akcija, ali Heaton još uvijek nema niti jedan nastup za 'Gordi Albion'.

U obrani su, osim spomenutog McNaira, Jonny Evans koji je otišao prošlog ljeta u WBA te John O'Shea, koji je od 2011. u Sunderlandu.

Našli smo mjesto i za dva igrača Leicestera koji bi sutra mogli 'osvetnički' proslaviti naslov upravo na Old Traffordu – Danny Simpson je na desnom boku, a njegov imenjak Danny Drinkwater u veznom red, zajedno s Tomom Cleverleyjem koji je trenutno u Evertonu. Posljednje mjesto u početnoj postavi drži još jedan Danny – radi se o Dannyju Welbecku koji 2014. u pomalo iznenađujućem transferu prešao u Arsenal.

Sigurno nije momčad koja bi se borila za naslov prvaka, ali bi sigurna bila u ostanak u ligi za razliku od one Liverpoolove. Što vi mislite?

(Foto: Pixsell/Press Association/LineUpBuilder)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Danny WelbeckTom CleverleyDanny DrinkwaterDanny SimpsonJohn O'SheaJonny EvansTom HeatonMarcus RashfordJesse LingardCameron Bortwick-JacskonPaddy McNairManchester United

Ostale Vijesti