GRAFIKA: Jeste li ih vidjeli na Euru? Vrijede 430 milijuna eura, a potpuno su razočarali

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 11.07.16. | 14:14

Svako natjecanje, pa tako i ovo Europsko prvenstvo, ima svoje heroje i antiheroje.

Puno će se pričati o Portugalcima koji su se okitili naslovom najbolje momčadi u Europi, isticati Édera kao neočekivanog junaka, a i među ostalim reprezentacijama koje su pružile dobre igre ćemo lako pronaći one koje ćemo proglasiti herojima Eura.

No, tu je uvijek i druga strana priče, oni igrači od kojih se prije ovog natjecanja očekivalo puno, a na kraju nisu pružili ništa ili jako malo. Zbog njihovih loših igara patile su i nacionalne selekcije, a nogometni portal Squawka posložio je cijelu momčad od igrača koji su razočarali u prethodnih mjesec dana loptanja u Francuskoj. Sjajna se imena nalaze u ovih 11, a o kakvim se zvijezdama radi dovoljno govori činjenica da ih Transfermarkt ukupno procjenjuje na 427 milijuna eura.

Joe Hart (Engleska) – vrijednost 17 milijuna eura

Vratara Manchester Cityja neki smatraju među najboljim na svijetu, ali Hart definitivno nije izgledao samopouzdano na ovom turniru i bio je jedini igrač na cijelom Euru koji je napravio dvije defenzivne greške koje su vodile do gola.

Seamus Coleman (Irska) – vrijednost 17 milijuna eura

Dvojba je bila postaviti njega ili Juanfrana, ali se Squawka na kraju odlučila na irskog reprezentativca koji je dobro otvorio utakmicu protiv Švedske, ali je nakon toga pokazao jako malo.

Jan Vertonghen (Belgija) – vrijednost 23 milijuna eura

Belgija je generalno ponajveće razočarenje Eura, a Tottenhamov stoper uklopio se u sivilo svoje momčadi-

Sergio Ramos (Španjolska) – vrijednost 40 milijuna eura

Igrao je dobro Ramos protiv Turske i Češke, ali je u porazima protiv Hrvatske i Italije radio dosta neshvatljivih pogrešaka te dopustio emocijama da ga obuzmu.

David Alaba (Austrija) – vrijednost 45 milijuna eura

Alaba ima sjajnu sezonu iza sebe, ali na Euru nije ponudio ništa od onoga što je pružao u Bayernovom dresu. Mnogi su, zahvaljujući ponajviše njemu, vidjeli Austriju kao potencijalno iznenađenje turnira, ali su i on i njegova reprezentacija razočarali.

Cesc Fabregas (Španjolska) – vrijednost 45 milijuna eura

Nakon loše sezone u Chelseaju, ovo je bila prilika da Fabregas pokaže da nije 'zaboravio' igrati nogomet, ali nije u tome uspio. Nije to bila jako loša igra, ali se Fabregas u niti jednoj utakmici nije nametnuo kao igrač koji može donijeti prevagu što se od njega očekivalo.

Arda Turan (Turska) – vrijednost 30 milijuna eura

Nije lako doći do toga da ti vlastiti navijači zvižde svaki put kad dodirneš loptu. Ardi Turanu je to uspjelo. Svaka čast!

Dele Alli (Engleska) – vrijednost 20 milijuna eura

Ovaj mladić je imao sezonu iz snova iza sebe u kojoj je praktično iz treće lige došao do reprezentativnog prvotimca. No, na Euru se i on uklopio u sivilo Engleske, a jako mu je nedostajalo agresivnosti koju pruža u Tottenhamu.

Thomas Müller (Njemačka) – vrijednost 75 milijuna eura

Trudio se, trudio, ali nikako nije uspio zabiti gol, a možda je i zbog toga Njemačka ostala bez prilike da spoji svjetski i europski naslov.

Harry Kane (Engleska) – vrijednost 40 milijuna eura

Došao je na Euro kao najbolji strijelac Premiershipa, ali je na svim utakmicama izgledao jako umorno te je natjecanje završio bez gola.

Robert Lewandowski (Poljska) – vrijednost 75 milijuna eura

Bilo je i onih koji su mislili da bi Lewandowski mogao konkurirati za naslov najboljeg strijelca turnira, ali je on na kraju ostao samo na jednom golu te velikom broju neshvatljivih promašaja.

(Foto: Action Images/LineUpBuilder)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Robert LewandowskiHarry KaneThomas MüllerDele AlliArda TuranCesc FabregasDavid AlabaJan VertonghenSergio RamosSeamus ColemanJoe Harteuropsko prvenstvo u nogometu 2016

Ostale Vijesti