GRAFIKA: Evo kako će izgledati Monchijeva atomska Roma u novoj eri

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 06.07.17. | 09:58

Kreće nova era u povijesti Rome.

Postao je sportski direktor Seville davne 2000. godine kada je klub bio u drugoj ligi, a od tada su osvojili devet titula, uključujući one europske. No, ne samo to, financijska stabilnost Seville bila je sjajna zahvaljujući pametnoj transfer politikom koja radi u korist bankovnog računa, ali i prezentacija na terenu. Monchi ima recept za savršen balans.

Roma je izgubila trojicu bitnih igrača ove sezone, dvojicu službeno, dok se još čeka potvrda prelaska Antonija Rudigera u Chelsea. Prodajom Mohameda Salaha u Liverpool i Leandra Paredesa u Zenit namaknuli su 65 milijuna eura, a tu dolazimo do Monchijeve tajne. Za sada je potrošio 64,4 milijuna eura i očito je da su svi dolazni transferi na čekanju sve dok Rudiger ne ode u Chelsea. Tad će dobivenim novcem vjerojatno krenuti po još nekog, no bez razbacivanja.

Za sada je Monchi doveo osam igrača od kojih su neki više, neki manje važni, a neki su potpisani nakon posudba, no četvorica su važni i gotovo sigurni članovi prve postave. Počnimo s dvojcem iz nizozemske Eredivisie. Najskuplje pojačanje stiže iz prvaka Feyenoorda, a radi se o 22-godišnjem braniču Ricku Karsdorpu iza kojeg je sjajna sezona. Odradio ih je već tri za seniorsku vrstu Feyenoorda i slovi kao jedan od najvećih talenata svijeta na svojoj poziciji. Plaćen je 14 milijuna eura, no Monchi zna što radi. Drugo pojačanje iz Nizozemske je Hector Moreno, iskusni meksički stoper koji je četiri godine igrao za Espanyol, a posljednje dvije za PSV. Ono što je vrlo interesantno, on zabija jako puno golova kao branič, prošle sezone postigao ih je čak sedam. Plaćen je samo 5,70 milijuna eura, a odradio je sve minute za reprezentaciju na nedavnom završenom Kupu Konfederacija.

Druga dva velika pojačanja stižu za vezni red gdje je Monchi procijenio da momčad treba dodatnu snagu i ravnotežu. Za samo pet milijuna eura doveli su sjajnog veznjaka Lyona, Maximea Gonalonsa, nekad velikog talenta, a danas jednog od stabilnijih i boljih zadnjih veznih u francuskoj Ligue 1. On je cijelu karijeru proveo u Lyonu, a za vrlo malu cifru Monchi je dobio igrača bogatog iskustva i mirnoće u igri. Drugo pojačanje za vezni red stiže iz domaće lige. Mladi talijanski reprezentativac, Lorenzo Pellegrini koji je nedavno odradio sve minute Euru do 21 godine stiže iz Sassuola, a ovo je njegov povratak u Romu koja ga se riješila prije dvije godine. On ima tek 21 godinu, a tokom ove sezone je zabljesnuo i postigao šest golova u Serie A. On je uz Karsdorpa igrač na kojem će Roma zaraditi novac, budite sigurni u to.

Nakon što Rudiger ode što je vrlo izvjesno jer je došao Karsdorp Roma će dobiti još novca za transfere pa se očekuje još poneko pojačanje, no čini se kako je Monchi dosta zadovoljan napadačkim dijelom momčadi. Ne očekujte od njega megalomanske iznose, ali očekujte da Roma igra značajnu ulogu u svim natjecanjima kojima bude igrala. Povodom dolaska četvorice sjajnih pojačanja odlučili smo sastaviti grafiku s postavom kakvu bi Roma mogla koristiti naredne sezone. Naravno, stigao je i novi trener, Eusebio Di Francesco. On voli igrati u 4-3-3 formaciji, pa ćemo to koristiti u našoj grafici. Uračunali smo vjerojatni odlazak Kevina Manolasa.

(Foto: Action Images/Lineup Builder)


Tagovi

nogometni transferitransferiprijelazni rokMonchi

Ostale Vijesti