GRAFIKA: 11 najvećih razočaranja u Ligi prvaka ove sezone, a gledat ćemo ih u nokaut fazi!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 13.12.16. | 21:01

Iza nas je grupna faza Lige prvaka, jučer smo saznali i parove nokaut-faze, odnosno osmine finala najelitnijeg europskog klupskog natjecanja.

Među 16 najboljih momčadi u Europi su Arsenal, Napoli, Barcelona, Atletico Madrid, Monaco, Borussia Dortmund, Leicester, Juventus, PSG, Benfica, Manchester City, Bayern, Bayer Leverkusen, Real Madrid, Porto i Sevilla.

Vidjeli smo sjajne utakmice i pogotke u prvoj fazi, ali neke momčadi i nisu baš oduševile, zajedno sa svojim igračima. Kako bi izgledala postava složena od 11 najlošijih igrača koji su ipak sa svojim klubovima osigurali nastavak natjecanja u Ligi prvaka, pogledajte u izboru portala za nogometnu statistiku Squawka, prema njezinom perfomance scoreu.

Koji su braniči napravili najveće pogreške u obrani? Koji su se vezni igrači borili da budu bolji u duelima, a koji su napadači muku mučili da pronađu put do mreže?

CLAUDIO BRAVO (Manchester City) ocjena Squawke: -11

U četiri nastupa u skupini, Bravo je samo jednom uspio sačuvati mrežu netaknutom. Posebno je loš nastup imao u porazu od Barcelone nesmotrenim izlaskom s gola i hvatanjem lopte rukama izvan svog šesnaesterca. Dobio je crveni karton, a njegova je momčad do kraja susreta primila još tri gola.

GAEL CLICHY (Manchester City) ocjena Squawke: -23

Njegova ocjena je najmanja od svih igrača Manchester Cityja u Ligi prvaka ove sezone.

Francuz nije jedini krivac za loše nastupe u Europi ali također nije baš puno niti pomogao. Nije stvarao neke prilike, a u prosjeku je imao samo tri obrambene akcije po utakmici. 

ANDREA RAGGI (Monaco) ocjena Squawke: -35

Raggi je u prosjeku imao samo četiri obrambene akcije po utakmici do sada, najmanje od svih braniča Monaca. Igrao je u svih šest susreta grupne faze ali nije pomagao puno u obrani.

RAUL ALBIOL (Napoli) ocjena Squawke: 90

Albiol je jedini branič Napolija koji je napravio kobnu pogrešku koja je završila izravnim pogotkom. Odigrao je tri utakmice i bio vrlo snažan u zračnim duelima ali loš je bio u posljednjoj utakmici protiv Benfice u kojoj je pogriješio i dopustio Jimenezu da zabije pogodak.

LUIS HERNANDEZ (Leicester) ocjena Squawke: 2

Hernandez je osvojio samo 20 posto svojih ukupnih duela u najelitnijem europskom klupskom natjecanju do sada. Igrao je u četiri utakmice ove sezone, više nego u Premiershipu, ali nije bio na visini zadatka.

GRZEGORZ KRYCHOWIAK (PSG) ocjena Squawke: 15

Unai Emery je s razlogom doveo poljskog veznjaka sa sobom iz Seville u PSG ali tek treba pokazati zašto je doveden. Iako je nastupio u pet utakmica, nije niti jednom odigrao svih 90 minuta.

JORGINHO (Napoli) ocjena Squawke: 25

24-godišnji veznjak je bio u početnim postavama u prve četiri utakmice Lige prvaka, ali skupe pogreške, od kojih su čak dvije završile pogotkom suparnika, koštale su ga mjesta u momčadi za posljednja dva dvoboja.

STEFANO STURARO (Juventus) ocjena Squawke: -56

Samo jedan drugi veznjak ima lošiju ocjenu u Ligi prvaka od njega. Imao je samo dva uspješna dodira s loptom u 14 pokušaja i stvorio je tek dvije šanse.

JAMIE VARDY (Leicester) ocjena Squawke: -29

Prošlosezonski junak Leicestera je uputio samo jedan udarac u okvir gola u Ligi prvaka. U Premiershipu je zabio hat-trick Manchester Cityju ali nije tako uspješan u Europi. Još čeka na pogodak, a stvorio je samo jednu šansu.

JAVIER HERNANDEZ (Bayer Leverkusen) ocjena Squawke: 75

Imao je osam udaraca u okvir, ali zabio je samo jednom. Chicarito se nije upisao u strijelce u Bundesligi i Ligi prvaka od prvog listopada i pao je u formi.

KOSTAS MITROGLOU (Benfica) ocjena Squawke: -8

Grčki napadač je bez pogotka i nije učinio baš ništa da popravi lošu reputaciju iz Engleske u Europi. Osvojio je samo 21 post duela, 25 posto udaraca je završili prema protivničkom golu i samo je jednom odigrao svih 90 minuta.

(Foto: Action Images/lineupbuilder)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Claudio BravoGael ClichyAndrea RaggiRaul AlbiolLuis HernandezGrzegorz KrychowiakJorginhoStefano SturaroJamie VardyJavier HernandezKostas Mitroglou

Ostale Vijesti