Photo: Luka Batelić/PIXSELL
Photo: Luka Batelić/PIXSELL

Gračan: “Ne žalimo ni za čim, pokazali smo da se možemo nositi s njima”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.10.24. | 12:15

Uzvrat je u Belfastu 29. listopada

Nakon 1-1 protiv Sjeverne Irske u prvom krugu dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. godine, izbornik ženske hrvatske nogometne reprezentacije Nenad Gračan zadovoljan je nastupom te je naglasio kako su igračice shvatile da se mogu nositi s ovim suparnicama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nenad Gračan naglašava kako nema mjesta žaljenju unatoč pogotku u zadnjim trenucima susreta.

“Prije svega bih čestitao našim curama na jednoj dobroj utakmici. S obzirom na kvalitetu Sjeverne Irske, to je reprezentacija koja je stalno na vrhu europskog nogometa i stalno je bila na europskim prvenstvima. Ono, što je bitno, je da su cure shvatile da se možemo nositi s njima. Bilo je par situacija gdje smo zadnji pas bolje odigrali ili neke situacije koje su bile pred njihovim golom – da smo bolje reagirali, možda bismo i bolje prošli. Ali ne treba žaliti ni za čim. Imamo još jednu utakmicu pa ćemo se pokušati vratiti s pozitivnim rezultatom”, započeo je Gračan, kako prenosi službena stranica HNS-a.

“90 posto utakmice, čak bih rekla možda 99 posto utakmice, smo imale sve u svojim rukama. Eto, nažalost na kraju se dogodio taj možda nespretan trenutak i pao je taj autogol. Nedostatak koncentracije, ali popravit ćemo to za drugu utakmicu”, govori Izabela Lojna.

Hoće li biti promjena u sastavu za uzvratnu utakmicu u Belfastu 29. listopada?

“Vidjet ćemo kako će se igračice osjećati. Imamo tri dana do te utakmice. Sigurno da će biti umor, evidentno je bilo i danas. Ali ono o čemu trebamo razmišljati je da nas Sjeverna Irska neće podcijeniti, i one će sigurno napraviti sve da prođu. Nogomet je takav da nikad ne znaš na koju stranu lopta ode. Pokušat ćemo napraviti sve i iskoristiti njihove slabosti koje imaju u toj zadnjoj liniji”, rekao je Gračan.

“Mislim da će one manje-više isto igrati kao ovdje, taj otočki stil nogometa, čvrsto i agresivno, duga lopta. Pokušati s dugom loptom na krila kao što su to radile u drugom poluvremenu, a mi ćemo se na to, kao i ovdje, priviknuti i tražiti kroz neku kombinatoriku da što prije zabijemo gol”, govori Lojna.

Koliko će se mijenjati taktika s obzirom na ishod utakmice u Varaždinu?  

“Ne treba tu puno mijenjati što se tiče same utakmice. Dobro smo parirali, ali možda da budemo mirniji kad imamo čiste lopte i da ne brzamo. Par puta je bilo situacija da smo im dali loptu, a treba imati više mirnoće. I tamo će biti više prostora s obzirom da Irska igra kod kuće i bit će agresivnije i radit će veći pritisak. Bitno će biti izaći iz tog bloka”, zaključio je Gračan. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ženski nogomethrvatska ženska nogometna reprezentacijaNenad GračanIzabela Lojna

Ostale Vijesti