Luka stanzl/PIXSELL
Luka stanzl/PIXSELL

Gračan: “Čekaju nas drugačiji uvjeti, ali pokušat ćemo ostvariti pozitivan rezultat”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.10.24. | 17:33

Prva utakmica u Varaždinu je završila rezultatom 1-1, a uzvrat je u utorak na Windsor Parku u Belfastu

Nakon remija u Varaždinu protiv Sjeverne Irske, hrvatska ženska nogometna reprezentacija će u Belfastu u utorak, 29. listopada igrati uzvrat u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. godine.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prva utakmica u Varaždinu je završila rezultatom 1-1, a uzvrat je u utorak na Windsor Parku u Belfastu. U slučaju pobjede nad Sjevernom Irskom, Hrvatska će igrati protiv pobjednika iz susreta Norveška - Albanija, a to će biti gotovo sigurno Norvežanke koje su u prvom susretu na gostovanju slavile sa 5-0.

Reprezentacija je u Belfastu odradila službeni trening, a hrvatski izbornik Nenad Gračan otkrio je očekivanja uoči sutrašnjeg susreta.

"Sigurno nas očekuje jedna teška i zahtjevna utakmica. U Varaždinu smo vidjeli da je to jako agresivna, brza i hitra reprezentacija. O tome moramo voditi računa tu u Belfastu gdje je teren dosta brz. Drukčiji su uvjeti nego što su bili kod nas, moramo biti disciplinirani u taktičkom smislu i ne smijemo raditi puno grešaka. Ono što vjerujem da naša reprezentacija može, a to su i cure shvatile u prvoj utakmici, je da se otvara dosta prostora iza leđa te srednje linije Sjeverne Irske. Treba iskoristiti ono što možemo i pokušati napraviti pozitivan rezultat," kazao je Gračan za HNS.

Unatoč remiju u Varaždinu, kapetanica Doris Bačić vjeruje u dobar rezultat u uzvratu te naglašava kako je atmosfera sjajna od početka okupljanja.

"Atmosfera je jako dobra kao i prije prve utakmice. Mi smo svi od prvog dana, otkako smo se okupile, jako pozitivni oko ove dvije utakmice i očekujemo i sutra pozitivan rezultat. Dosta je žala za tim primljenim golom u zadnjim minutama u Varaždinu, ali to smo ostavili iza nas i okrećemo se sutrašnjem danu. Imamo zajednički cilj, a to je proći dalje u zadnju utakmicu play-offa," rekla je Bačić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

hrvatska ženska nogometna reprezentacijaNenad Gračan

Ostale Vijesti