Srecko Niketic/Pixsell
Srecko Niketic/Pixsell

Gorički milijuni još su daleko, Carević mora skupljati bodove

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 27.10.24. | 08:02

Sada je izvjesno kako će Gorica dobiti novu vlasničku strukturu i prijeko potrebnu financijsku injekciju. Međutim, do realizacije je dalek put, a Gorica u opasnoj zoni... A dolazi im Istra koja je u dobrom momentu.

Iza Gorice je prilično turbulentan tjedan. Na poraz od Varaždina u kojoj je debitantski nastup na klupi Gorice imao Marijo Carević, nadovezala se odluka Skupštine da se ide u privatizaciju kluba. Črnko je pronašao nove (su)vlasnike koji su spremni odmah po ulasku u klub pustiti par milijuna. Da se nađe... No, do tog trenutka Gorica mora skupljati bodove kako bi ostala na površini. Trenutno su na dva više od Belupa koji se pod Kovačevićem podigao. Lokomotiva im bježi jedan, a Istra koju će danas dočekati u Turopolju je odmakla na četiri...

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Moramo pokazati gard jer igramo kod kuće. Trebaju nam bodovi, svaka lopta nam je bitna i ako budemo dobri u detaljima mislim da možemo prelomiti utakmicu u našu korist”, najavio je trener Gorice koji smatra kako se njegova momčad može nametnuti svima. Isto ako, Carević je vidio određene pomake u igri. Smatra kako je u drugom poluvremenu dvoboja u Varaždinu bilo dobrih stvari, a sigurno mu na ruku ide i povratak kapetana Jurice Pršira kojeg nije bilo u Varaždinu zbog kartona.

“Dobro znamo kakav je njegov utjecaj na momčad i koliko nam znači. Kada pogledamo njega, ali i ostale vezne igrače onda je jasno da imamo kvalitetu za uzeti dominaciju i posjed. Definirali smo kroz ovaj tjedan i način na koji ćemo se braniti i osobno jedva čekam da utakmica počne i pokažemo ono što smo vježbali ovaj tjedan”, jasan je trener Gorice koji je na klupi Šibenika odigrao remi bez golova s Istrom.

“Agresivni su, možda i najagresivniji u ligi. Imaju dobre pojedince koji rade visoki presing na širokom prostoru. Imaju i određenih nedostataka koje smo analizirali i koje ćemo pokušati iskoristiti”, otkrio je Carević koji je svjestan kako mora pojačati ofenzivni segment Gorice koji je bio poprilično tanak u dosadašnjem dijelu HNL-a.

“Kada se posložimo do kraja, itekako ćemo skupljati bodove. Svaka znači tri voda, Istra je u dobrom momentu ali imamo svoju ideju i plan igre. Nadam se da će biti uspješno”, završio je trener Gorice koji ne računa na Radoševića, Čaića i Sagnu.

S druge strane, Tramezzani će morati bez Kellera i Blagojevića. Međutim, Istra je u pozitivnom nizu. Nakon što su upravo Careviću uzeli bod na gostovanju kod Šibenika, pobijedili su Osijek te odigrali 2-2 s Dinamom.

“U narednih pet dana očekuju nas dvije bitne utakmice. Pred nama je prvo Gorica, dobro smo se pripremili i spremni smo. Jako dobro treniramo, uvijek kažem ova ekipa je posebna, neovisno o rezultatu, izvedbi... svaki trenutak koji možemo dijeliti zajedno za nas je užitak. Analizirali smo nekoliko prošlih utakmica Gorice, ekipa koja je fizički ali i mentalno vrlo kvalitetna. Igraju kod kuće, bodovi su im potrebni kao i nama, žele pobjedu, kao i mi. Znamo da će sigurno biti teška i komplicirana utakmica, ali znamo što možemo napraviti, dobro smo se spremili kao i za svaku utakmicu. Trenutno smo u jako dobrom momentu koji želimo nastaviti živjeti”, poručio je trener Istre.

Dvoboj na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici igra se u 18.30 sati. Sudac je Ante Čulina (Zagreb). Pomoćnici su: Luka Pušić (Zagreb) i Ivan Starčević (Bjelovar). Tihomir Pejin (Donji Miholjac) je četvrti sudac. VAR je Fran Jović (Zagreb), AVAR Ivan Vučković (Zagreb).

Očekivani sastavi:

Gorica (4-2-3-1): Banić - Mikanović, Maloča, Krizmanić, Štiglec - Pršir, Kapulica - Majstorović, Pajaziti, Ndockyt - Kolar

Istra (4-2-3-1): Majkić - Valinčić, Koski, Iovu, Heister - Marešić, Kadušić - Lisica, Gagua, Vuk - Filet



Tagovi

HNK GoricaIstra 1961HNLHrvatska nogometna ligaMario CarevićPaolo Tramezzani

Ostale Vijesti