Tomislav Miletić/PIXSELL
Tomislav Miletić/PIXSELL

Gorica okrenula Rudeš pa završila s destoricom, gosti tabletom pokazivali nepriznati gol

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 10.05.24. | 19:53

Rudeš je imao vodstvo punih sat vremena dvoboja protiv Gorice, ali domaćini su preokretom donijeli tri boda i prekinuli negativnu seriju

Gorica je preokretom u drugom poluvremenu pobijedila Rudeš i prekinula niz od četiri poraza u nizu. Strijelac za Rudeš bio je Latković (14.), dok su preokret kreirali Jurić (59.) i Mitrović (68.). Usput, Gorica je do trijumfa došla s desetoricom s obzirom na to da je upravo Mitrović morao napustiti travnjak u 75. minuti nakon oštrog prekršaja nad Topićem zbog kojeg je dobio direktno isključenje.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gosti su do vodstva stigli iz svoje prve prilike na utakmici. Strijelac je bio Latković koji je pospremio iza Radoševića povratnu loptu koju mu je servirao Krušlin. Nešto ranije igru je kod gostiju napustio Pasariček zbog ozljede, zamijenio ga je Doležal. Mogao je Rudeš do povećanja vodstva da je dalekometni pokušaj Ćorića bio precizniji, odnosno da ga Radošević nije izbacio u korner.

Da u Gorici svi jedva čekaju da završi sezona svjedočio je potez Mitrovića u 22. minuti koji je tako traljavo pucao u gotovo pa idealnoj prilici, da je njegov trener Rajko Vidović vjerojatno pomislio da se skine u kopačke i pokaže svom napadaču kako se to radi. Raspoložen je bio Rukavina koji je pronašao Vujnovića a malo kasnije gredu je pogodio Mitrović.

Koliko je Vidović bio zadovoljan izvedbom svojih pulena najbolje sugerira činjenica da je u poluvremenu u svlačionici ostavio čak trojicu igrača. Prijevremeno tuširanje odradili su Majstorović, Soldo i Vujnović a priliku da pokrenu neke stvari dobili su Štiglec, Lazarov i Jurić.

I dalje je Gorica bila ta koja je imala više od igre, ali obrana Davora Mladine bila je na visokoj razini. A ono što su i propustili, spasio je sigurni vratar Marković. Tražili su domaćini i kazneni udarac nakon duela u kojem je Rukavina ostao ležati ispred gola od Rudeša, ali sutkinja Martinčić odmahnula je rukom a VAR sudac Bel dao joj je za pravo.

Da se odluka Vidovića da ubaci u igru Jurića pokazala ispravnom pokazala je 59. minuta. Mitrović je asistirao a Jurić sjajnim udarcem matirao Markovića za 1-1. Mogao je napadač Gorice napraviti potpuni preokret, ali Krušlin je četiri minute kasnije omeo njegove planove.

Međutim, ono što je propustio Jurić - ispravio je asistent za njegov pogodak Mitrović. Rukavina je donio loptu u kazneni prostor Rudeša, ostavio je za Štigleca čiji ubačaj u peterac Mitrović skreće u gol za preokret u Velikoj Gorici.

A potom je Mitrović isključen. Potpuno opravdano jer njegov atak na gležanj Frana Topića mogao je završiti kobno za napadača Dinama na posudbi u Rudešu. Sutkinja mu je pokazala žuti karton da bi nakon poziva iz VAR sobe promjenila odluku i poslala ga u svlačionicu. Da je svjestan svoje greške, najbolje je sugerirala gesta Mitrovića koji se ispričao suigračima i tribinama stadiona u Velikoj Gorici.

U sudačkoj nadoknadi gosti su tražili da im se prizna pogodak nakon što je Petković već svladao vratara Radoševića a Munksgaard izbio loptu s gol crte. Linijski sudac nije reagirao, VAR soba je šutjela a jedini protest bio je s klupe Rudeša koji su pokazivali tablet sa snimkom sporne situacije četvrtom sucu Pejinu. Međutim, rezultat se nije promjenio.

Gorica - Rudeš 2-1

Gradski stadion Velika Gorica.

Sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica); pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo), Dino Knez (Osijek). Četvrti sudac: Tihomir Pejin (D. Miholjac). VAR: Dario Bel (Osijek), AVAR: Ivan Matić (Osijek).

Strijelci: 0-1 Latković (14. as. Krušlin), 1-1 Jurić (59. as. Mitrović), 2-1 Mitrović (68. as. Štiglec)

Žuti kartoni: Leš (Gorica); Kuzmanić. Kunert (Rudeš)

Crveni karton: Mitrović (75. Gorica - oštar prekršaj)

Gorica: Radošević - Matković (od 77. Munksgaard), Maloča, Leš, Majstorović (od 46. Štiglec) - Pršir, Mrzljak, Soldo (od 46. Lazarov) - Mitrović, Vujnović (od 46. Jurić), Rukavina (od 90. Vrzić).

Rudeš: Marković - Karačić, Vujanić, Camara, Krušlin - Pasariček (od 12. Doležal), Kuzmanić (od 65. Kuzmanić) - Latković, Ćorić (od 77. Kunert), Mašala (od 65. Topić) - Korać (od 77. Petković).



Tagovi

HNLHNK GoricaNK RudešRudeš

Ostale Vijesti