Marko Prpić/PIXSELL
Marko Prpić/PIXSELL

Gorica do pobjede u sudačkoj nadoknadi

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 29.07.23. | 20:45

U Velikoj Gorici domaćinima je tri boda donio Blummel kojeg je nešto ranije Sopić uveo u igru

Gorica je pogotkom Svena Blummela u sudačkoj nadoknadi stigla do prve pobjede u novoj sezoni. U prilično izjednačenoj utakmici protiv Lokomotive koja je mogla otići na obje strane, Goricu je pomazila sreća i odvela je u gornji dom HNL-a.

Željko Sopić od prve minute dao je priliku Lennyju Ilečiću kojeg je Gorica dovela iz Dinama. Zaigrao je na poziciji “desetke”, dok je bivši kapetan Hajduka Mario Maloča čekao priliku s klupe. S druge strane, Silvio Čabraja je sukladno najavi poslao od prve minute Stojkovića, dok je Kačavenda bio na klupi.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

I upravo je Stojković kreirao prvu opasnost na utakmici kada se sjurio prema golu Gorice, ali obrana je to neutralizirala. Gorica je uzvratila preko Ilečića, no Mersinaj rutinski otklanja opasnost. Nakon poluprilika Kanižaja odnosno Bubanje, vratar Čavlina podsjetio je zašto mu predviđaju velike stvari u karijeri. Prvo je nakon prekida obranio pokušaj Krizmanića, da bi potom sjajnom reakcijom zaustavio udarac Mitrovića iz okreta!

U 40. minuti Čabraja je morao mijenjati i prije nego je to htio. Naime, Goričan je nakon jedne akcije završio na podu a liječnici su pokazali prema klupi da ne može nastaviti dvoboj. Umjesto njega ušao je Kačavenda. Do kraja poluvremena nije bilo ništa vrijedno pažnje i momčadi su na odmor otišle netaknutih mreža. U nastavak je Lokomotiva ušla s Marinom Leovcem na poziciji lijevog beka, dok je Sopić izvadio Ilečića i u nastavku dao priliku Majstoroviću.

Baš kao i na početku, Stojković je preuzeo ulogu autora prve prilike u drugom poluvremenu kada je gađao iz slobodnog udarca, ali nije bilo preciznosti.

U 62. minuti Gorica je mogla povesti. Ndockyt je sve napravio školski, gađao kut Čavline ali nije računao da će se Kalaica dobro postaviti i skrenuti loptu van okvira. Doza svježine stigla je na obje strane u 65. minuti kada su u igru ušli Smakaj umjesto Bubanje kod Lokomotive, odnosno Mrzljak koji je zamijenio Soldu.

Mirisalo je na opasnost kada se Kačavenda sjurio prema golu Gorice, ali njegov siugrač iz U-21 reprezentacije Krešimir Krizmanić otklonio je potencijalnu opasnot po gol Banića. I kada se mislilo da će sve završiti bez golova, ukazalo se ljetno pojačanje Gorice. Pršir je uputio udarac, Čavlina obranio ali na loptu je natrčao Blummel i donio Gorici prvu pobjedu u HNL-u.

Gorica - Lokomotiva 1-0

Gradski stadion Velika Gorica. Gledatelja:

Sudac: Dario Bel (Osijek); pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo), Kruno Šarić (Županja). Četvrti sudac: Ante Terzić (Split). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Alen Jakšić (Split).

Strijelci: Blummel (90.)

Žuti kartoni: Pršir (Gorica); Kanižaj (Lokomotiva)

Gorica (4-2-3-1): Banić - Raspopović, Leš, Krizmanić, Štiglec - Soldo (od 65. Mrzljak), Pršir - Ndockyt (od 80. Kapulica), Ilečić (od 46. Majstorović), Mitrović (od 80. Blummel) - Vujnović (90+2. Maloča).

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina - Vranjković (od 46. Leovac (od 84. Žilinski)), Mersinaj, Kalaica, Milićević - Marić, Bubanja (od 65. Smakaj) - Kanižar, Stojković, Goričan (od 42. Kačavenda) - Šotiček.



Tagovi

HNK GoricaLokomotiva ZagrebNK LokomotivaHrvatska nogometna ligaSven Blummel

Ostale Vijesti