Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Goran Tomić više nije trener Rijeke, dogovoren sporazumni raskid suradnje

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.05.22. | 10:15

Rijeka ide u potragu za novim trenerom, iako je svima jasno tko je glavni favorit.

Goran Tomić više nije trener Rijeke. Šibenčanin je dogovorio sporazumni raskid suradnje nakon nešto više od godinu dana provedenih u klubu, a do razlaza je došlo dva dana nakon poraza u finalu Hrvatskog kupa u Splitu.

Nakon Keka, Bišćana i Rožmana, Tomić postaje prvi trener Rijeke koji odlazi bez osvojenog trofeja, s tim da se njegov boravak na Kvarneru u svakom slučaju može okarakterizirati uspješnim. Prema informacijama Germnaijaka, Tomić je inzistirao na sastanku već u petak ujutro, a onda ni 24 sata kasnije dogovoren je sporazumni raskid.

„Na početku želim istaknuti da je do dogovora došlo na moju inicijativu i hvala HNK Rijeka što mi je izašao ususret. Želim se zahvaliti svima u HNK Rijeka, počevši od predsjednika Damira Miškovića na prilici, dopredsjedniku Deanu Šćulcu, Robertu Palikuči i Ivanu Manceu, sportskim direktorima s kojima sam surađivao, Srećku Juričiću, generalnom direktoru Luki Ivančiću, ali naravno i svim ljudima u klubu. Hvala stručnom stožeru s kojima sam svakodnevno radio, igračima na odličnim igrama i siguran sam da smo u svakom trenutku davali svoj maksimum. Rijeka će mi uvijek ostati u lijepom sjećanju kao jedan predivan dio moje karijere. Na kraju hvala i svim navijačima na podršci“, rekao je Tomić nakon razlaza s Rijekom.

Na klupi Rijeke upisao je 37 pobjeda, 9 remija i 17 poraza uz gol razliku 130:85. Iako se jedno vrijeme spominjao kao glavni kandidat za klupu Dinama, na istoj prema svemu sudeći neće završiti budući da prema našim informacijama Dinamo je spreman dati Anti Čačiću jednogodišnji ugovor. Zasad nije poznato gdje će nastaviti svoju karijeru, s tim da valja spomenuti kako je Tomić ‘tražena roba’ te ga prate klubovi iz Mađarske i Austrije,a spominje se odlazak i na Bliski istok.

Ako se odluči na opciju Azije i država u kojima su brojni hrvatski treneri napravili karijere s njim bi prema tamo mogao i veznjak Domagoj Pavičić. Od ranije se znalo da će ponajbolji igrač Rijeke napustiti momčad ovog ljeta s obziromda je odbijao produljuiti suradnju s Rijekom.Za 28-godišnjeg veznjaka se buduća destinacija veže uz Tomića.


Tagovi

HNK RijekaRijekaGoran Tomić

Ostale Vijesti