Sanjin Strukic/Pixsell
Sanjin Strukic/Pixsell

Gol Jurišića, dva poništena Lokomotive i 12 žutih kartona za bijeg Osijeka s dna HNL-a

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 22.09.24. | 19:30

U Kranjčevićevoj je odigrana zanimljiva utakmica u kojoj možda nije bilo efikasnosti, ali svega drugoga bilo je u izobilju.

Osijek je spojio dvije ligaške pobjede i pobjegao s dna HNL-a nakon što je pogotkom Roka Jurišića svladao Lokomotivu u utakmici u kojoj je domaćinima VAR poništio dva pogotka a Duje Strukan podijelio čak 12 žutih kartona.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nedjeljno poslijepodne dovelo je u Kranjčevićevu posljednje plasiranu momčad lige. Slaven Belupo je neočekivano uhvatio tri boda protiv Dinama pa se bodovno izjednačio s momčadi Federica Coppitellija što je izazvalo dodatan stavilo pritisak na Osijek.

Na tribinama Kranjčevićeve premalo ljudi da bi se to moglo etiketirati “pristojnom posjetom”. Rodbina igrača, pokoji kibic i skupina od tridesetak navijača Osijeka koji su davali ritam nogometnoj uspavanki kojoj smo svjedočili. Zanimljivije je bilo u loži stadiona gdje smo vidjeli Željka Sopića i Krunu Jurčića. Bio je Roy Ferenčina, Ilija Lončarević... Poneki skaut i agent, Bruno Marić kao kontrolor suđenja odnosno delegacije Osijeka i Lokomotive. Na utakmicu je stigao i Sergej Jakirović, ali donedavni trener Dinama izbjegao je ložu pa se smjestio negdje na centralnoj tribini.

Osijek je lako mogao do vodstva na samom početku dvoboja kada je Dantas izbacio dvije linije Lokomotive i poslužio Jakupovića koji praktički neometen izlazi pred Šubarića. Linijski sudac nije digao zastavicu, a vratar Lokomotive skratio je kut što je bilo dovoljno da lopta prođe pored vratnice.

Dugo smo čekali na novu priliku a ona je stigla poslije udarca iz kuta kojeg je izveo Goričan a najbolje se snašao Fran Karačić. Međutim, Malenica je potvrdio sjajnu formu te fantastično obranio njegov pokušaj glavom. Dosta lak na okidaču bio je Duje Strukan koji je do poluvremena četiri puta vadio žuti karton. Leovac i Smakaj zaradili su ga kod domaćina, dok su Dantas i Pušić na listu kažnjenih ušli iz gostujuće kvote. U nastavku je zadržao iste navike, samo je opus opomena proširen i na gostujuću klupu.

A onda je Osijek stigao u vodstvo. Marko Soldo odradio je dobar dio posla pa gurnuo loptu u prostor za Roka Jurišića koji preciznim udarcem dolazi do svog drugog pogotka za Osijek. Prvi je bio Rijeci u završnici prošle sezone. Samo pet minuta kasnije Lokomotiva je izjednačila, ali pogodak Vranjkovića poništila je VAR intervencija. Povukle su se linije koje su pokazale da je golu prethodilo zaleđe.

Na odmor je Osijek mogao s većim vodstvom. Prolaz i ubačaj Matkovića s desne strane Jakupović nije iskoristio na najbolji mogući način. Pogotku se ispriječila spojnica... Lokomotiva je do drugog poništenog pogotka stigla u 65. minuti. Zabio je Mudražija, ali veselje nije imalo osnove jer je VAR soba pozvala suca Strukana da provjeri situaciju koja je prethodila pogotku Mudražije. Nakon kratkog pregleda, Strukan je poništio gol a zanimljivo je bilo tijekom provjere pogotka. Klupa Osijeka permanentno je protestirala pa je sudac prvo dao žuti karton Copitelliju, a odmah potom i dvojici njegovih pomoćnika.

Jakupović se mogao proslaviti u današnjem dvoboju. Međutim, u 80. minuti napadač je propustio novu šansu da odvede Osijek do mirne završnice... Do kraja vidjeli smo i dosta nervoze kod Frana Karačića koji je u jednom trenutku odgurnuo gostujućeg trenera Copitellija, ali i pomalo bizarnu situaciju u kojoj je Jugović namještao kapetansku traku u trenucima dok je Lokomotiva imala prekid pred kaznenim prostorom Osijeka. Kako bilo, rezultat se nije mijenjao.

Lokomotiva - Osijek 0-1

Stadion u Kranjčevićevoj ulici. Gledatelja: 1500.

Sudac: Duje Strukan (Split); pomoćnici: Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina), Željko Bučar (Duga Resa). Četvrti sudac: Antonio Melnjak (Rijeka). VAR: Mateo Erceg. AVAR: Bojan Zobenica (V. Gorica).

Strijelci: 0-1 Jurišić (32. as. Soldo)

Žuti kartoni: Leovac, Smakaj, Kolinger (Lokomotiva); Dantas, Pušić, Tuia, Jelenić, Hasić, Soldo (Osijek)

Lokomotiva (4-2-3-1): Šubarić - Karačić, Živković (od 85. Vuković), Kolinger, Leovac - Fetai, Smakaj (od 56. Bošković) - Vranjković (od 77. Sušak), Vrbančić (od 56. Mudražija), Goričan - Čop.

Osijek (4-2-3-1): Malenica - Hasić, Jelenić, Tuia, Jurišić - Soldo, Dantas (od 88. Omerović) - Pušić (od 71. Jugović), Mikolčić, Matković (od 90. Bukvić) - Jakupović



Tagovi

HNLNK OsijekLokomotiva Zagreb

Ostale Vijesti