Germania
Germania

Germanijak.hr postava sezone: Riječana najviše, upala i dva hajdukovca, potez(i) sezone - Bruni Petkoviću

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.05.24. | 13:00

Stručni žiri Germanijaka cijelu je sezonu marljivo slagao postave kola, a sada smo dobili i postavu sezone.

Prošle nedjelje završena je 33. sezona HNL-a, ali i treće izdanje Germanijakovog izbora za momčad sezone. Prije nego što predstavimo postavu sezone 2023./24., možete se prisjetiti tko je bio izabran u postave 2022. i 2022.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Što se nedavno završene sezone tiče, sve je riješeno. Novi-stari prvak je Dinamo (osvajač trostruke krune.). Već osmu sezonu u nizu osim Dinama, Hrvatsku će u Europi predstavljati još Rijeka (doprvak), Hajduk (treći) i Osijek (četvrti), a još davno, iz lige je ispao Rudeš koji će se od iduće sezone boriti za povratak u elitu.

Koji će ga klub zamijeniti još nije poznato. U posljednjem kolu 1.NL u Gradskom vrtu susreću se Zrinski Osječko 1664 i Šibenik koji ima dva boda manje od momčadi iz Jurjevca koja se preselila u Osijek...

Dakle, gotovo sve nepoznanice što se tiče hrvatskog klupskog nogometa su poznate, a znamo i kojih 11 igrača je uvršteno u Germanijak.hr postavu sezone!

Kriterij za ulazak u postavu sezone je bio broj uvrštavanja igrača u postavu kola.

Sve Germanijak.hr postave kola možete pročitati OVDJE.

Ukupno je čak 151 igrač uvršten u postavu kola, od čega su se najviše puta pronašli Dinamov Bruno Petković i Varaždinov Igor Postonjski, u čak devet navrata. Jednom manje u postavi kola istaknuo se Marko Livaja, a sljedeću petorku smo u sedam navrata postavljali u postavu kola - Tonija Fruka, Filipa Uremovića, Stefana Ristovskog, Ramona Miereza i Josipa Mišića.

Golman s najviše pojavljivanja u postavi kola je Nikola Čavlina (šest puta), dok su, recimo, Labrović i Nevistić imali pet pojavljivanja, a Malenica i Zelenika po četiri.

Ranije navedena osmorka te Čavlina su, dakle, uletjeli u postavu sezone po broju uvršćivanja u postavu kola, a za posljednja dva mjesta borilo se čak sedam igrača koji su šest puta bili najbolji u kolu - Benedik Mioč, Lindon Selahi, Karlo Bartolec, Andre Duarte, Sandro Kulenović, Marko Pjaca i Niko Galešić.

Germanijakov stručni žiri je od spomenute sedmorke izabrao dvojicu Riječana, Niku Galešića i Lindona Selahija i, kada već momčad s Kvarnera nije uspjela osvojiti niti jedan trofej nagradio ih s najviše, četiri pozicije u postavi sezone, formacije 3-4-3.

Zanimljivo, Marko Livaja je jedini igrač koji je u sva tri izbora uvršten u Germanijakovu postavu sezone, a Josip Mišić i Stefan Ristovski ponovili su prošlosezonski uspjeh. Bruno Petković je prvi put završio u našoj postavi sezone, a k tome se pridružio Robertu Muriću i Emiru Sahitiju u osvajanju titule potez sezone. Točnije, u ovom izdanju - poteze sezone.

POTEZ SEZONE - golovi Brune Petkovića

Dvije utakmice koje su bile ključne u pohodu na 25. naslov prvaka Dinama u Hrvatskoj i 35. ukupno, odigrane su tekućeg proljeća na Poljudu i Rujevici. U 28. kolu prvenstva, predzadnjeg dana ožujka, Hajduk je na Poljudu imao imperativ pobjede nad Dinamom kako bi Bijeli zadržali šanse za titulom. No, pobijediti je morao i Dinamo jer je goropadna Rijeka tada djelovala nezaustavljivo. Dinamo, kao Dinamo, stigao je na Poljud, nije odigrao impresivnu utakmicu, ali je pobijedio, lijepim golom Brune Petkovića u 38. minuti.

Skačemo nešto više od mjesec dana u budućnost. U 33. kolu prvenstva, 5. svibnja, Dinamo gostuje kod Rijeke čiji je gotovo savršeni proljetni niz zaustavila Lokomotiva kolo ranije. Rijeka i Dinamo su bili bodovno izjednačeni, ali je Dinamo imao bolji međusobni omjer, neovisno o utakmici na Rujevici. Dakle, Rijeka je na svojem terenu imala imperativ pobjede kako bi ponovno preuzela vrh. No, pobijediti je morao i Dinamo, jer remi, a posebno poraz, ostavili bi otvorenim utrku za naslovom. Dinamo, kao Dinamo, stigao je na Rujevicu, gubio 0-1, nije odigrao impresivnu utakmicu, ali je pobijedio. Ključni trenutak dvoboja dogodio se u 75. minuti pri 1-0 vodstvu Rijeke. Petković je izveo slobodni udarac kojeg je sam izborio, prebacio živi zid i pogodio u kut ne baš najbolje postavljenog Labrovića.

Bruno Petković je svojim (lijepim) golovima Hajduku na Poljudu i Rijeci na Rujevici Dinamu na neki način i donio titulu...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Germanijak postava kolaHrvatska nogometna ligaHNLBruno PetkovićMarko LivajaRamon MierezToni FrukIgor PostonjskiJosip MišićNiko GalešićStefan RistovskiFilip UremovićNikola ČavlinaGermanijak postava sezone

Ostale Vijesti