Pixsell
Pixsell

Germanijak.hr postava 6. kola: Debi za igrače Rudeša, napad predvode igrači Dinama

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 28.08.23. | 18:30

Potez kola pripao je Sandru Kulenoviću.

Nakon serije nepotpunih postava kola, zbog odgoda utakmica, napokon smo dobili jedno kolo u kojem su odigrane sve utakmice kola! U šestom kolu HNL-a, Hajduk je nastavio s pozitivnom serijom i stopostotnim učinkom. Bijeli su sada na pet od pet, a petu pobjedu ostvarili su na neugodnom gostovanju u Varaždinu. Ključni igrači Hajduka, osim Marka Livaje koji ovaj put (za promjenu) nije uvršten u postavu kola, bili su Filip Krovinović, koji je zabio prvi gol za Bijele, i Leon Dajaku koji je u završnici dvoboja zabio na ubacivanje Mikanovića i Hajduku donio tri boda koji je Bijelima donio privremeni bijeg od najvećeg konkurenta za naslov Dinama na +11.

No, Plavi su dan kasnije odigrali najbolju HNL utakmicu ove sezone, u Maksimiru su s 2-1 svladali Rijeku s time da je pobjeda prvaka mogla biti i uvjerljivija. Dinamo je posebno impresivan bio u prvom dijelu, a najimpresivniji bio je Bruno Petković koji je maestralno asistirao Marku Bulatu (također u postavi kola) za prvi gol, potom je u još nekoliko navrata izbacio suigrače u prilike, između ostalog Martina Baturinu koji je izborio jedanaesterac, a kojeg je realizirao Petković. Bulat je isto bio odličan, zabio je za 1-0, a ranije je asistirao Stefanu Ristovskom za pogodak koji nije priznat zbog prethodnog prekršaja Mišića. Ristovski je također uvršten u postavu kola jer je odigrao jednu jako dobru defenzivnu, ali i ofenzivnu utakmicu.

S dva igrača u postavi kola 'nagradili' smo Rudeš koji je na Aldo Drosini remizirao bez pogodak s Istrom 1961. Iskusni Ivan Tomečak odigrao je jako dobru utakmicu na lijevom wing-backu, a igračem utakmice proglašen je vratar Karlo Kralj koji je obranio tri udarca unutar kaznenog prostora.

U postavu kola uskočila su i dva igrača Lokomotive. Branimir Kalaica odradio je dobru defenzivnu rolu, a ujedno je i 'zakuhao' izjednačujući euro-gol kojeg je Sandro Kulenović zabio u 96. minuti utakmice za 2-2. S obzirom na to da je u postavu kola uskočio i 'Kule', možemo reći da je Dinamo dao oba napadača u istu, iako se jedan od njih nalazi na privremenom radu u Lokomotivi...

S te utakmice u postavu kola uvršten je i Šime Gržan, koji je sjajno asistirao Miji Caktašu za prvi pogodak Osijeka, te junak Gorice Merveille Ndockyt koji je zabio oba pogotka u 2-2 remiju Bikova protiv Slaven Belupa, a od kojih je posebno impresivan bio prvi gol.

Potez kola - gol Sandra Kulenovića

Lokomotiva je neporaženi Osijek dočekala bez svoja dva dojučerašnja nositelja igre Luke Stojkovića i Lukasa Kačavende, Bijelo-plavi su bili bolji u prvom dijelu, a onda se Lokomotiva vratila. Ipak, Osijek preko jokera s klupe Vedrana Jugovića stiže do prednosti golom u 93., a onda se ukazao Sandro Kulenović. Prvi udarac završio mu je u bloku, a onda iz ponovljenog pokušaja pogodio same rašlje za 2-2. Gol vrijedan boda, ali i eurovizijske razmjene.

POSTAVA KOLA (4-4-2)



Tagovi

Germanijak postava kolaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladionice

Ostale Vijesti