Goran Kovacic / PIXSELL
Goran Kovacic / PIXSELL

Germanijak.hr postava 16. kola: Livaja i Jakoliš presudni faktori, Kalinić na golu, Bjeličina obrana

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 23.11.21. | 16:41

Nakon dvotjedne pauze većina HNL obožavatelja jedva je dočekala vikend utakmice u kojem su derbiji dominirali.

Prije svega valja naglasiti kako je kolo započelo iznimno zanimljivom utakmicom i derbijem začelja između Hrvatskog dragovoljca i Slaven Belupa u kojoj su Farmaceuti slavili rezultatom 1:2 nakon furioznog početka utakmice u kojem su već nakon 10. minuta imali dva pogotka prednosti. Bosec je zabio na asistenciju Glavčića, Krstanović je potom rutinski realizirao kazneni udarac, a iako je utakmica bila veoma dobra, sve ono najzanimljivije vidjeli smo u 87. minuti kad smo vidjeli međusobno naguravanje u kojem su čak četvorica igrača dobila javnu opomenu.

Krstanović je ponio epitet igrača utakmice, radio je velike probleme obrani Dragovoljca, ali zbog velike konkurencije popularni Krle ipak se nije uspio upisati u listu strijelaca.

U subotu su na rasporedu bile dvije utakmice – derbi između Dinama i Osijeka, a potom je uslijedila i najefikasnija utakmica kola u kojoj smo pobjedonosni pogodak vidjeli u sedmoj minuti dodanog vremena kad je direktno iz slobodno udarca – doduše uz puno sreće – pogodak odluke postigao Marin Jakoliš.

Bila je to jedna fantastična utakmica u kojoj se u redovima domaćina najviše istaknuo Robert Mišković koji je definitivno zaslužio biti dio momčadi kola, dok su kod gostiju najbolji bili Marin Jakoliš i autor najljepšeg pogotka kola, Ivan Delić.

Prethodna utakmica završila je bez pobjednika. Osijek se došao braniti, a jedan, sitan ali bitan, propust obrane je naplatio produkt omladinskog pogona Dinama i današnji prvotimac Osijeka, Ivan Fiolić. Iz poštovanja prema matičnom klubu pogodak nije slavio, ali njegovi suigrači jesu te su se u na kraju oni zasluženo vratili put Osijeka s jednim bodom.

Da su kojim slučajem uzeli sva tri, slobodna procjena je da bi to bilo nezasluženo iz razloga što je Dinamo praktički tokom svih 90 minuta kontrolirao tijek događaja na terenu. Pogodak vrijedan boda na kraju je zabio Bruno Petković nakon prekrasnog ubačaja iz slobodnog udarca Josipa Mišića, a povratnik među Vatrene jedini je iz redova Dinama koji su se našli u Germanijak.hr postavi kola.

Što se tiče gostiju, jako dobru utakmicu je odradio Marko Malenica, Mile Škorić je bio na razini zadatka, Nejašmić je bio rame uz rame s veznjacima Dinama, a klasu je pokazao prekaljeni Topčagić.

Pretposljednja utakmica dana i uvod u Jadranski derbi bio je ogled Gorice i Lokomotive. Kalik i Pršir bili su sjajni kod domaćina, Aliyu i Miličević kod gostiju, a odličnu utakmicu odigrao je i Nikola Soldo, sin legendarnog Vatrenog Zvonimira. Kotarski je bio bolji od Nevistića, ali su obojica u dva navrata vadili loptu iz mreže pa se tako nisu mogli naći u postavama kola.

O 100. Jadranskom derbiju napisano je mnoštvo tekstova. Što o utakmici, što o izgredima navijača, što o suđenju, što o kontroloru, što o 'previdu' glavnog suca… Bilo je tu svega, bio je to derbi koji je prava reklama za hrvatski nogomet, a Bili su na kraju bili bolji te su golom Mlakara u 98. minuti osigurali sva tri boda.

Od Riječana, najbolji je bio Pavičić, živost su unijeli Vukčević i Murić, klasu je opet pokazao Drmić. Kod gostiju, fenomenalan posao odradio je Lovre Kalinić koji je naš vratar kola, u obrani se istaknuo Simić, jednu za sekundu kasno poslanu dijagonalu uputio je Elez koji je oscilirao, dok je najslabija karika užeg trojca bio Katić.

Krovinović je bio veoma dobar, ali Marko Livaja je bio ipak za klasu iznad svih ostalih na terenu. Ključan je bio pogodak Mlakara, a da je derbi bio baš onako 'pravi' vidimo i po tome da se o njemu piše i dva dana nakon odigravanja istog.

POTEZ KOLA – Ivan Delić

Mogli smo tu staviti gol Mlakara ili Jakoliša, ipak je riječ o golovima koji su duboko u sudačkoj nadoknadi odlučili pitanje pobjednika, ali top Ivana Delića bio je spektakularan. Prvo se driblingom riješio svojeg čuvara, a onda i silovitim i preciznim udarcem očistio paučinu na golu na kojem je bio Ivan Lučić.

Fenomenalan pogodak kojeg uistinu vrijedi vidjeti još nekoliko puta.

HNL, 16. kolo

Hrvatski dragovoljac – Slaven Belupo 1:2 (Majstorović 70' / Bosec 3', Krstanović 10')

Dinamo – Osijek 1:1 (Petković 80' / Fiolić 15')

Istra 1961 – Šibenik 3:4 (Marin 44', Beljo 82', Mišković 87' / Jakoliš 38', 90', Delić 61, 72')

Gorica – Lokomotiva 2:2 ( Fruk 3', Pršir 24' / Aliyu 34', Pivarić 60')

Rijeka – Hajduk 2:3 ( Drmić 54', Murić 79' / Livaja 45', 84', Mlakar 90')

HNL, 17. kolo

Petak

Osijek - Lokomotiva 18:00

Hajduk - Istra 1961 20:00

Subota

Hrvatski dragovoljac - Gorica 15:00

Slaven Belupo - Rijeka 17:05

Nedjelja

Šibenik - Dinamo 15:00


Germanijak.hr postava 16. kola




Tagovi

momčad kolaHNLMarko LivajaIvan DelićNikola SoldoRobert MiškovićGermanijak postava kola

Ostale Vijesti